Optimalisatie van energie- en waterverbruik bij De Veste, Naarden

Optimalisatie van energie- en waterverbruik bij De Veste, Naarden

Gepubliceerd op:

“Transparantie van het totale energieverbruik maakt het veel gemakkelijker om de volledige energielevering in het appartementencomplex te optimaliseren”, zegt Linthorst, installateur bij De Veste, die tevens verantwoordelijk is voor de levering en facturatie van energie.

Duurzame energieoplossingen waren vanaf het allereerste begin belangrijk voor woonzorgcentrum De Veste. Het project is nog energiezuiniger geworden dankzij de meters en communicatietechnologie van Kamstrup. Toen woningcorporatie Habion en Amaris Zorggroep besloten om te investeren in zeventig nieuwe appartementen in Naarden, besloten ze ook dat het gebouw gebruik moest maken van duurzame energie. Warmtepompen, warmte en koudeopslag en warmteterugwinning uit ventilatie spelen daarom een belangrijke rol bij de volledige energievoorziening in het appartementencomplex.
Als leverancier van 282 energie- en watermeters en een geïntegreerd communicatienetwerk is het Deense bedrijf Kamstrup ook betrokken bij De Veste. Er zijn twee redenen in het bijzonder waarom Kamstrup gekozen is als leverancier. ”De meters van Kamstrup meten ultrasoon zonder mechanische onderdelen, wat perfect aan onze eisen voldoet. Ze zijn nauwkeurig en betrouwbaar en hebben geen onderhoud nodig.
Daarnaast kwam Kamstrup met de beste oplossing voor de datacollectie. Dat alles samen zorgt ervoor dat het systeem metingen geeft zonder afwijkingen”, zegt Jeroen van Neerbos, projectleider bij Linthorst Installatietechniek.

“Transparantie van het totale energieverbruik maakt het veel gemakkelijker om de volledige energielevering in het appartementencomplex te optimaliseren”, zegt Linthorst, installateur bij De Veste, die tevens verantwoordelijk is voor de levering en facturatie van energie. De gebouweigenaar verwacht dat de energielevering de komende jaren nog efficiënter zal worden. Een van de redenen daarvoor is de focus op datacollectie.
Kamstrup verzorgt de volledige werking van het systeem, inclusief de datacollectie van 60-minutenwaardes van warmte- en watermeters en 15-minutenwaardes van de elektriciteitsmeters.

Vraag Kamstrup om advies voor uw situatie en neem vandaag nog contact op of kijk op onze website voor inspiratie.

Kamstrup is gevestigd in Doetinchem
Telefoon: 0314 820 900
E-mail: warmtewet@kamstrup.nl
https://www.kamstrup.com/nl-nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Verwarmingstechniek & Koeltechniek
Comfortabel wonen, verblijven en werken begint met een comfortabele omgeving. Een uitgekiend klimaat ...
Verweij Houttechniek
Verweij Houttechniek is dé slimme systeempartner voor de zakelijke markt als het om duurzame houten ramen, deuren ...
Weikhoplex
De nieuwe generatie dak- en gevelprofielen ...