Ymere gaat woningen ontwikkelen in Amsterdamse Houthaven

Ymere gaat woningen ontwikkelen in Amsterdamse Houthaven

Gepubliceerd op:

Vof BB De Dijk, een samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling, woningcorporatie Ymere en de gemeente Amsterdam, hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van ruim 400 woningen. Deze zijn verdeeld over vijf eilanden in de Houthaven in Amsterdam. Het gaat om 84 sociale huurwoningen en circa 320 koopwoningen.

Op eiland 1a worden circa 65 sociale huurappartementen gerealiseerd die door Ymere worden verhuurd. Op eiland 2 Zuid worden circa 75 grondgebonden koopwoningen gerealiseerd. De ontwikkeling van de plandelen gaat vrijwel direct van start en de planning is dat op Eiland 1a begin 2016 met de bouw kan worden gestart en op Eiland 2 Zuid in het laatste kwartaal 2015.

Na een lange geschiedenis van industriële bedrijvigheid, ondergaat de Amsterdamse Houthaven de komende tijd een ingrijpende metamorfose. Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen losten, ontstaat nu een eilandenwijk waar Amsterdammers kunnen wonen aan het water. Op de zeven groene, autoluwe wooneilanden komen in totaal circa 2.500 woningen, ruim 70 woonboten en voorzieningen zoals scholen, horeca en een zorginstelling.

Een greep uit ons leveranciersregister

Econtro
Het merkonafhankelijke platform voor beheer, monitoring en energiesturing ...
Nu-Swift Brandbeveiliging B.V.
Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...
Lens
We hebben oplossingen voor elk dak, onder één dak ...