Wocozon zet duizenden sociale huurwoningen in het zonnetje

Wocozon zet duizenden sociale huurwoningen in het zonnetje

Gepubliceerd op:

Duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda, maar in de uitvoering blijft het vaak achter. Wocozon laat zien dat dit anders kan middels een compleet service pakket voor de woningcorporaties als ook voor de huurders, want de aanwas van klanten en groei in het aantal gelegde zonnestroom installaties versneld steeds meer. In de laatste paar maanden zijn er wederom zeven woningcorporaties met Wocozon van start gegaan. 

Op dit moment werkt ruim 10% van de woningcorporaties met Wocozon samen bij de uitrol van zonnepaneelinstallaties. Van alle corporatiewoningen die dit jaar zonnepanelen krijgen, komt zelfs 20% via Wocozon. Dit maakt dat zij inmiddels dé belangrijkste is voor zonnepanelen op sociale huurwoningen in Nederland.

Wocozon ontzorgt
Wocozon richt zich, naast het plaatsen en monitoren van pv installaties, op de ontzorging van de corporaties en haar huurders. Zelfs de financiering kan door Wocozon overgenomen worden. De praktische ontzorging doet Wocozon door bewonersavonden en de communicatie naar de bewoners toe te organiseren.

Het gehele traject loopt van het informeren van de huurders tot het versturen van het informatiepakket inclusief een passend persoonlijk aanbod naar de huurders toe. Daarnaast heeft Wocozon een eigen klantenservice-team die bewoners persoonlijk en geduldig te woord te staan voor allerhande vragen. Zowel in het voortraject, maar ook als de zonnepanelen eenmaal zijn geplaatst en zij nog vragen hebben over de werking of de opwekking staat Wocozon klaar voor de bewoners. Zodra de installatie is geplaatst wordt vanuit het eigen kantoor in De Meern de monitoring van de installaties bijgehouden. Omdat Wocozon alles onder eigen dak heeft, kunnen zij snel schakelen tussen de afdelingen en storingen of klachten snel en kundig afhandelen.

Resumerend ontzorgt Wocozon o.a. op het vlak van:
  • Organisatie bewonersavonden
  • Bewoners administratie en afhandeling
  • Klantenservice
  • Installatie
  • Monitoring
Steeds meer gemeentes in Nederland zijn ervan overtuigd dat woningcorporaties veel sneller moeten verduurzamen en hun daken moeten benutten middels het vol leggen van zonnepanelen op de daken. Zo heeft bijvoorbeeld de Amsterdamse Gemeenteraad recentelijk verplichte afspraken met woningcorporaties gemaakt dat er geen dak onbenut blijft en zet zich daarmee in voor zonnepanelen.

Wocozon kan woningcorporaties direct helpen bij het verwezenlijken van de enorme verduurzamingsopgave waarvoor zij de komende tijd staan, een kans om in feite niet te laten liggen!

Wilt u meer weten of een geheel vrijblijvende kennismaking met ons aangaan, neemt u dan contact op met
Roland van der Klauw rvanderklauw@wocozon.nl of Rosalinde Klein Woolthuis rkleinwoolthuis@wocozon.nl
of via T. 085 7 44 10 58.

Een greep uit ons leveranciersregister

SKK Kozijnwacht B.V.
Serviceorganisatie voor Dagelijks, Planmatig en Preventief Kozijnonderhoud ...
Aalberts hydronic flow control
Wij bieden succesvolle en innovatieve oplossingen voor o.a. woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie ...
KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...