Balkonrenovatie: efficiënt en comfort verhogend

Balkonrenovatie: efficiënt en comfort verhogend

Gepubliceerd op:

Een balkon verhoogt het wooncomfort en biedt de bewoners een aangename buitenruimte. Maar wat als het balkon onvoldoende is geïsoleerd en leidt tot onnodig warmteverlies?

Bij veel oudere woningen blijken balkons vaak een belangrijke bron van onnodig warmteverlies. Woningbouw uit de jaren ’60 en ’70 voldoet in bijna alle gevallen niet aan de huidige energieprestatie eisen en de balkons zijn doorgaans niet goed geïsoleerd. Hierdoor ontstaat bij de aansluiting van het balkon aan de achterliggende constructie een grote thermische brug. Deze thermische brug (ook wel koudebrug genoemd) leidt tot onnodig warmteverlies, hoge stookkosten en vergroot de kans op vocht en schimmelvorming.

Bij het renoveren van bestaande bouw mag het balkon daarom niet vergeten worden. Zeker niet als het doel is om de energieprestatie van het gebouw te verhogen. Met de Schöck Isokorf® technologie worden bestaande gebouwen energetisch gerenoveerd, zonder schadelijke thermische bruggen.

Schöck Isokorf® type R is een thermisch onderbreking en speciaal ontwikkeld om renovatie met balkon mogelijk te maken. Het element wordt toegepast om bestaande balkons te vervangen of om bestaande bouw zonder balkon met een nieuw balkon uit te voeren. Schöck Isokorf® type R verankert het balkon aan de achterliggende constructie en isoleert de aansluiting zodanig dat warmteverlies en condensatie wordt voorkomen.

Schöck Isokorf® type R is passiefhuis gecertificeerd en bereikt bij renovatie dezelfde isolatiestandaarden als bij nieuwbouw. De werkzaamheden geschieden van buitenaf, waardoor het pand tijdens de renovatie van het balkon bewoont kan blijven.

Kijk voor meer informatie op www.schock.nl/isokorf-r of neem bij vragen contact op met onze afdeling Engineering via info@schock.nl en 055 526 88 20.

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?