Woningen verduurzamen? Maak ook het energieverbruik van uw lift(en) inzichtelijk!

Woningen verduurzamen? Maak ook het energieverbruik van uw lift(en) inzichtelijk!

Gepubliceerd op:

Duurzaamheid en energiebesparing zijn een belangrijk onderdeel in onze maatschappij. Energiezuinige apparatuur, zoals zonnepanelen, besparing op verlichting worden al meegenomen in gebouwen. Echter is dit bij liften en roltrappen niet altijd het geval, terwijl deze juist veel energie kunnen verbruiken. 

Sinds de totstandkoming van de VDI 4707-1 richtlijn is het meten en certificeren van deze installaties steeds beter mogelijk. Vanaf heden voeren wij deze EnergiePrestatieMetingen uit. Door onze expertise gaan wij verder dan enkel de energiemetingen en rapportages. Eurlicon kan u ook direct gerichte adviezen meegeven en, waar gewenst, ondersteunen bij de moderniseringen, renovaties of ander planmatig werk om het energieverbruik van uw installatie zo optimaal mogelijk te krijgen.

Wat houden deze energiemetingen precies in?
Tijdens een meting komt onze adviseur langs op locatie die een circa 1 uur durende meting verricht. Op basis van deze meting wordt er, aan de hand van de VDI 4707-1 richtlijn en de meetgegevens, bepaald welk energielabel bij uw installatie van toepassing is. De meetgegevens maken wij zichtbaar en werken wij uit in een overzichtelijke rapportage. In onze rapportage geven wij u gericht advies met welke mogelijke verbeterpunten er zijn om het energielabel, waar mogelijk, te verhogen of we kijken gezamenlijk naar een stappenplan.

Onze adviseurs en projectmanagers staan klaar om deze verandering te begeleiden.

Waarom zou ik een energiemeting uit laten voeren bij mijn installatie?
De meting is waardevol voor bijvoorbeeld renovaties. Zo kan er worden gekeken wat het resultaat is van de renovatie voor de duurzaamheid van het gebouw. Daarnaast helpt een energiemeting bij het in kaart brengen van moderniseringsmogelijkheden, waardoor op de lange termijn kosten kunnen worden bespaard.

Ook woningbouwcorporaties zijn al jaren hard bezig met de vraag hoe zij de (huur)woningen gaan verduurzamen. In de agenda van Aedes 2020-2023 is er afgesproken dat de gehele corporatiesector gemiddeld label B in 2021 wilt gaan realiseren. Dit vloeit o.a. voort uit de afspraken uit het Energieakkoord uit 2013. De afspraken uit het Klimaatakkoord zijn daarop weer een aanvulling.

Wilt u weten wat het energielabel van uw lift is? Of heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op ons via info@eurlicon.nl. Samen zorgen we er dan voor dat ú voldoet aan de afspraken binnen de gehele corporatiesector!

Een greep uit ons leveranciersregister

Unexus
Unexus ontwikkelt intelligente omnichannel software die alle communicatie afhandelt & aflevert bij de juiste personen ...
Breijer Loodgieters
Breijer biedt u alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden. We renoveren bitumen en zinken dakbedekkingen ...
SKK Kozijnwacht B.V.
Serviceorganisatie voor Dagelijks, Planmatig en Preventief Kozijnonderhoud ...