Nieuw na-isolatiesysteem voor indak PV-daken

Nieuw na-isolatiesysteem voor indak PV-daken

Gepubliceerd op:

Om invulling te geven aan de groeiende toepassing van PV-systemen introduceert IsoBouw speciaal daarop afgestemde isolerende dakpanelen. Bekend waren al de SlimFix Solar dakelementen voor nieuwbouw. Nieuw zijn de SlimFix RenoTwin Solar elementen voor een waterdicht en hoog renderend PV-dak bij renovatieprojecten.

De ideale basis voor PV-panelen
Bij bestaande daken is de toepassing van een indak PV-systeem een grote uitdaging. Voor een mooi esthetisch resultaat moeten de PV-panelen op een,  bij renovatie vaak ontbrekende, strak effen onderconstructie worden gemonteerd. Bovendien is het na-isoleren en de plaatsing van zonnepanelen normaliter een omvangrijke klus die kan leiden tot veel overlast voor bewoners.

Met SlimFix RenoTwin Solar wordt een oud, doorgebogen dakbeschot weer mooi strak en bouwfysisch correct. De isolatieplaten zijn vrijdragend te monteren. Zonder een tijdrovende opvulling van de onderconstructie ontstaat op eenvoudige wijze weer een egaal platform voor PV-panelen. Door de mogelijke gootoverstek tot wel 60 cm kan er extra ruimte voor de PV-panelen worden gecreëerd.

Een gepatenteerde waterkerende onderlaag
Op de isolatieplaten wordt in het werk, zonder extra timmerwerk, een waterkerende onderlaag aangebracht. Hiermee wordt de dakconstructie volkomen waterdicht. De vormgeving van de onderlaag zorgt voor een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen. Dit verlengt de levensduur van de dakconstructie en verhoogt het rendement van de zonnepanelen.

Voor een mooie esthetische aansluiting van de PV-panelen op de pannen wordt de waterkerende onderlaag direct op de tengels gemonteerd en niet op de overbodig geworden panlatten. De PV-panelen kunnen daardoor dieper in het dak worden geplaatst en esthetisch op gelijke hoogte komen met de bovenzijde van de dakpan.

De gehele montage van isolatie en onderlaag gaat ten opzichte van alternatieven vele malen sneller. Iets wat ook opdrachtgevers en bewoners zeker zullen waarderen.   

Voldoet als enige systeem aan de eisen van PV-fabrikanten
PV-panelen, bekabeling, optimizers of micro-omvormers mogen aan een maximaal toegestane temperatuur blootgesteld worden. Is de ruimte onder het paneel beperkt dan is de ventilatie / koeling mogelijk ontoereikend. Hierdoor kan de temperatuur onder het PV-systeem extreem oplopen waardoor mogelijk de levensduur wordt verkort en/of beschadigingen ontstaan. Dit is waarom PV-paneelfabrikanten een ventilatieruimte onder de PV-panelen van minimaal 100 mm voorschrijven.

Het dampopen IsoBouw Solar daksysteem is het enige systeem waarmee conform de montage-eisen van de PV-paneelfabrikanten wordt gewerkt. De minimale afstand tussen de PV-panelen en de onderconstructie is altijd minimaal 100 mm. Door de goede ventilatie worden extreme temperaturen onder de panelen voorkomen en kan condensatievocht verdampen.

De SlimFix RenoTwin Solar elementen zijn leverbaar op lengtespecificatie en met verschillende Rc-waarden tot max. RC 11.0.

Een greep uit ons leveranciersregister

GOM Schoonhouden BV
Gom: jouw schoonmaakpartner bij woningcorporaties ...
Inspectus
Specialist in asbest, houtaantasters en kruipruimtes ...
Daikin Nederland
Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...