Complexbeleid en vastgoed in 3D voor de hele woningcorporatie

Complexbeleid en vastgoed in 3D voor de hele woningcorporatie

Gepubliceerd op:

AM, de software oplossing voor assetmanagement van Ortec Finance en Vabi wordt uitgebreid met innovatieve functionaliteit. De kern van assetmanagement is het bepalen van optimaal complexbeleid. 

Als het complexbeleid is vastgesteld, is het noodzakelijk om dit toegankelijk te maken voor de hele organisatie. Zo moet bijvoorbeeld een verhuurmedewerker bij een mutatie eenvoudig kunnen opzoeken of een woning verkocht of verhuurd moet worden.

Om dit mogelijk te maken biedt onze software nu de mogelijkheid om het complexbeleid in de vorm van complexplannen te ontsluiten naar de rest van de organisatie. De getoonde beleidsinformatie kan in deze plannen worden verrijkt met een set actuele gegevens zoals: de actuele huur, enkele kwaliteitsaspecten en foto’s. Er wordt een koppeling gelegd met het primair systeem waardoor de informatie altijd actueel is. Alle medewerkers van de organisatie kunnen inloggen om op elk gewenst moment het complexbeleid en –informatie in te zien. Bovendien toont AM complexen op een kaart in 3D. Deze nieuwe weergave maakt het vinden van relevante vastgoedinformatie aantrekkelijk en toegankelijk.

AM is een cloud oplossing, waarop je met een vaste computer,  laptop, tablet of smartphone kunt inloggen. Hierdoor kunnen alle medewerkers voortdurend beschikken over de juiste informatie voor het uitvoeren van hun werkzaamheden. 

De nieuwe 3D functionaliteit voor complexplannen is standaard onderdeel van AM en is nu beschikbaar voor demonstraties. Het is een waardevolle aanvulling op de bestaande mogelijkheden van AM: in vier eenvoudige stappen naar een beter complexbeleid.
  1. Stel kaders op en toets in één oogopslag het vastgoedbeleid  aan de kaders
  2. Analyseer en vergelijk complexprestaties, zowel financieel als maatschappelijk
  3. Vergelijk het effect van aangepast beleid op complex- en portefeuilleniveau
  4. Stel het complexbeleid vast en stel de complexplannen beschikbaar voor de organisatie via de aantrekkelijke 3D weergave
“Met AM zullen we het assetmanagement binnen AlleeWonen verder professionaliseren. We hebben nu een mooie tool die de strategie met de operatie weet te verbinden en dit voor iedereen inzichtelijk maakt. We kunnen allerlei analyses maken op de portefeuille waarbij we zowel inzicht krijgen in de maatschappelijke als financiële prestaties per complex. De volgende stap is het inzetten van AM bij teamsessies met verhuur- en onderhoudsmedewerkers. Met de uitkomsten van deze sessies berekenen we in AM alternatieve scenario’s om tot een optimale inzet van onze middelen te komen”.

Joyce Snepvangers, Assetmanager bij AlleeWonen.


Onze consultants laten graag de mogelijkheden van AM zien. Bekijk alle functionaliteiten van AM via deze link en vraag hier een demo aan.

“We zijn erg trots op de nieuwe 3D-functionaliteit in AM. Het is een verrijking voor ieder complexplan en draagt bij aan het communiceren van complexbeleid binnen de corporatie. De functionaliteit is een goed voorbeeld van de toegevoegde waarde van de samenwerking tussen Ortec Finance en Vabi voor corporaties. We combineren onze kennis van financiële sturing en vastgoedsturing met de kennis van Vabi over de 3D presentatie van vastgoeddata.”

Annique Verkoeijen, Senior Consultant bij Ortec Finance


Over Vabi
Vabi is opgericht in 1972 door een collectief van installatie- en bouwbedrijven en technische universiteiten voor het maken van betrouwbare rekensoftware. Anno nu is Vabi een onafhankelijk softwarebedrijf met meer dan 2000 unieke klanten in de vastgoedsector. Door onze 40 jaar ervaring als marktleider op het gebied van 3D modellen in de nieuwbouwsector en door onze ervaring met Vabi Assets Energie, assetmanagement en woonlasten, weten we als geen ander hoe we om moeten gaan met data. En daar helpen we u graag bij. Inmiddels maken al meer dan 250 corporaties intensief gebruik van de modellen van Vabi.

Over Ortec Finance
Ortec Finance is opgericht in 1981. Het bedrijf, voortgekomen uit de Erasmus Universiteit, werd opgericht om de besluitvorming te verbeteren met behulp van kwantitatieve modellen. Ruim 35 jaar later is dat nog altijd de kern van onze expertise. De kracht van Ortec Finance ligt in een combinatie van kwantitatieve modellen, IT en marktkennis. Deze combinatie van vaardigheden en expertises geeft Ortec Finance zijn speciale positie, op het snijvlak van IT en consultancy. Onze klanten presteren beter, omdat ze hun beleid tijdig en bewust kunnen aanpassen als dat nodig is. Ortec Finance is in de corporatiesector marktleider met beslissingsondersteunende software.Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Atlantic-Fujitsu
Biedt energiebesparende warmtepompen en aircosystemen aan, voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat ...