Een tweede leven voor oude ruiten
Veel glas dat vrijkomt bij renovaties verdwijnt nog in de afvalcontainer. Zonde, vindt Midglas. Via GGC worden deze ruiten ‘geoogst’, bewerkt en opnieuw ingezet. “Stel: een grote enkelglasruit heeft een kleine barst. Dan kunnen wij vaak uit het intacte deel een volwaardige nieuwe ruit snijden,” vertelt Amanda Heideveld, accountmanager bij Midglas. “Dat geldt zelfs voor isolatieglas (HR++), dat we demonteren, reinigen en verwerken tot nieuwe beglazing.”
Circulair glasherstel: zo werkt het
Het circulaire glas wordt opgehaald bij onderhouds- en renovatieprojecten. Gecertificeerde glasherstellers met het keurmerk GroenGedaan! zorgen voor een vakkundige verwerking. Het resultaat: minder gebruik van nieuwe grondstoffen, minder afval en een CO₂-reductie tot 95% ten opzichte van traditioneel geproduceerd glas.
Duurzaamheid met directe meerwaarde
Midglas is de eerste glasverzekeraar die deze circulaire aanpak aanbiedt. “We willen bijdragen aan een duurzame gebouwde omgeving en woningcorporaties helpen om stappen te zetten in hun verduurzamingsopgave,” aldus Amanda. “De voordelen zijn direct zichtbaar: lagere milieu-impact, lagere energiekosten voor huurders en een verantwoorde materiaalkeuze zonder concessies aan kwaliteit of kosten.”
Samen maken we circulair glas de norm
Om circulair glasherstel breed toepasbaar te maken, roept Midglas woningcorporaties op om glas dat vrijkomt bij renovatieprojecten aan te bieden. “We hebben de hele keten nodig,” benadrukt Amanda. “Als corporaties hun oude glas beschikbaar stellen, kunnen wij het een tweede leven geven. Zo bouwen we samen aan een toekomstbestendige, circulaire glasketen.”
Meer weten of glas aanbieden?
Neem contact op met Amanda Heideveld via a.heideveld@midglas.nl of kijk op www.midglas.nl.
