Innovatieve terminal unit aansluitkit reduceert aantal verbindingen

Innovatieve terminal unit aansluitkit reduceert aantal verbindingen

Gepubliceerd op:

In hotels en kantooromgevingen worden steeds vaker watergevoerde systemen voor verwarming en koeling toegepast. Deze systemen op de juiste manier aanleggen, inregelen, naregelen en onderhouden, is geen sinecure. Om een terminal unit aan te sluiten, moeten installateurs al gauw 20 verbindingen maken. Van de afsluiters tot en met de T-stukken, venturi, drukgecompenseerde regelafsluiter en de filter. Met de Caleffi terminal unit aansluitkit serie 149 wordt dit aantal gereduceerd tot slechts 4.

De terminal unit aansluitkit bestaat uit meerdere componenten die kant-en-klaar gekoppeld zijn en één solide geheel vormen. Hierdoor wordt niet alleen de montagetijd aanzienlijk verkort, maar ook de kans op lekkages gereduceerd. Bovendien zijn in de aansluitkit diverse slimme functies geïntegreerd, die een optimale montage mogelijk maken. De afsluiters in de kit zijn zodanig gepositioneerd, dat de installatie zorgvuldig gespoeld kan worden. Zowel in normale als in tegengestelde richting. Bovendien kan ook de terminal unit zelf gespoeld worden.
Zowel vanuit de aanvoer- als vanuit de retourleiding. Een speciale afsluiter maakt een eenvoudige filterreiniging mogelijk, zonder dat de gehele unit afgekoppeld hoeft te worden. Omdat de installatie gelijktijdig vanuit de aanvoer- en retourleiding gevuld kan worden, wordt alle lucht uit de installatie geëlimineerd. Een optimale werking is het resultaat. Daarnaast biedt de kit een mogelijkheid voor terugspoelen in tegengestelde richting én voor het eenvoudig isoleren/afsluiten van de unit.

Modulerende werking
Om te garanderen dat nooit meer warmte of koude wordt geleverd dan in de diverse ruimtes wordt gevraagd, is een goede in- en naregeling van de terminal units onontbeerlijk. De aansluitkit kan hier optimaal in voorzien. Voor de naregeling van de verwarmings- en koelinstallaties kenmerkt de kit zich door een modulerende werking. De kit functioneert lineair, waarbij een servomotor (0 tot 10 Volt) vraaggestuurd de drukgecompenseerde regelafsluiter opent en sluit. Daarnaast is er ook een venturi in opgenomen die – wanneer een meetapparaat wordt aangesloten – direct de actuele flow van de terminal unit doorgeeft.

Compleet en dampdicht geïsoleerd
De aansluitkit kan eenvoudig gemonteerd worden. Alle installatiedelen van de kit zijn zorgvuldig en volledig dampdicht door ons geïsoleerd, inclusief de servomotor, waarvoor in de isolatie een koude zone werd opgenomen. Hierdoor is condensatie niet aan de orde. Bij de leidingaansluitingen is de isolatie taps gevormd, in verschillende maatvoeringen en diktes, waarmee we een optimale aansluiting van het leidingwerk op de aansluitkit borgen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...