Woonhotel Rotterdam in gevaar door betalingsachterstand

Gepubliceerd op:

Woonhotel Rotterdam is in gevaar gekomen door een aanzienlijke betalingsachterstand van de ondernemer die het hotel exploiteert. Het gebouw, eigendom van corporaties Woonstad en Woonbron, biedt Rotterdammers met een tijdelijk woonprobleem ‘sociale kamers’.

Exploitant en sociaal ondernemer Rol Roel zag in augustus al een tweede hotel opgaan in een faillissement, Art Hotel Eindhoven. Nu blijkt dat hij ook voor Woonhotel Rotterdam de schulden flink heeft laten oplopen. Een woordvoerder bevestigt namens de corporaties dat er 'een zakelijk geschil' is en dat de zaak 'onder advocaten' is. Hij wil de hoogte van de betalingsachterstand niet prijsgeven. Volgens Rol schenden de Rotterdamse corporaties 'een overeenkomst over concessievergoeding'.
Woonhotel Rotterdam maakt deel uit van het ART hotel. In dit hotel van in totaal 140 kamers, zijn 80 kamers gereserveerd voor mensen die tijdelijk geen dak boven hun hoofd hebben. Ze kunnen tegen een lage huurprijs tijdelijk van een kamer gebruik maken. In de tussentijd zoeken gemeentelijke instanties of zorginstellingen naar een definitieve oplossing. De formule is een idee van de twee woningcorporaties die het hotel bouwden en in bezit hebben: Woonbron en Woonstad. Ze combineren er op een creatieve manier de sociale huisvesting met commerciële exploitatie. De corporaties trokken sociaal ondernemer Roel Rol destijds aan om hun plan te realiseren. Hij werkte het idee van een woonhotel uit tot een werkbare formule. In 2009 opende een tweede ART- en Woonhotel in Eindhoven. De laatste verloor de ondernemer onlangs bij een faillissement die gepaard ging met enige schandalen. Het ED meldde onlangs dat de ondernemer onrechtmatig geld zou hebben onttrokken aan het hotel in Eindhoven. Daarbij werd gesproken over een Rolls Royce en 140.000 euro. Rol zelf ontkent dat hij geld zou hebben weggesluisd.

Bron: ED.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Lightronics B.V.
Altijd de juiste lichtoplossing ...
Tenten Solar Zonnepanelen B.V.
Tenten Solar Zonnepanelen is dé specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie ...
Atlantic-Fujitsu
Biedt energiebesparende warmtepompen en aircosystemen aan, voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat ...