Van het gas af én een nieuwe look

Van het gas af én een nieuwe look

Gepubliceerd op:

In Leyenburg, een rustige woonwijk van Den Haag, is een blok van 8 galerijflats helemaal verduurzaamd en gemoderniseerd. Onderdeel van de renovatie was het vernieuwen van de ophoogvloer.


Van het Gas af
Giesbers Rotterdam, hoofdaannemer in het bouwteam, voerde dit grootschalige onderhoudsproject in opdracht van Vestia uit. Ewout van Oordt vertelt erover: “Om in 2050 van het gas af te zijn, moeten veel woningen aangepakt worden. Zo ook deze flats. Vestia wilde deze woningen aansluiten op het warmtenet. Als je dat wilt doen, dan ben je genoodzaakt om alles beter te isoleren. Daarom is besloten om dan ook meteen de boel van binnen en buiten op te knappen. Omdat het ophoogsysteem op de galerijen aan vernieuwing toe was, hebben we dat ook meegenomen in het plan.”

Een veilig gevoel
Het bestaande ophoogsysteem was compleet versleten en zorgde voor een onveilige situatie; mensen struikelden en vonden het verschrikkelijk. Bovendien was het gedateerd. Ewout: “Voor de nieuwe ophoging wist ik meteen dat wij het Zoontjens-systeem nodig hadden. Vanuit ervaring van eerdere werken kende ik dit als betrouwbaar systeem. Als wij de bewoners een veilig gevoel willen geven, moeten we dit hebben.”

LEES ALLES OVER DREEN®CERAMICAPLUS

Trots op de flat
Ron Zeilstra, uitvoerder bij Giesbers, vertelt over de uitvoering: “Elke dag een galerij gereed. Dat was het plan. Deze werkzaamheden namen we mee in de bouwstroom. Dat betekent dat je de dingen goed moet regelen, om alles op rolletjes te laten verlopen. En dat is gelukt!” Na een kleine anderhalf jaar waren alle werkzaamheden klaar. Dit werd gevierd met een eindfeest. Ron: “Ik heb de bewoners gesproken op de opleverdag. Die zijn erg blij met hun nieuwe galerijen en vinden het prachtig.”

BEKIJK HET PROJECT

  

Een greep uit ons leveranciersregister

Polygon
Polygon is dé specialist in het schadeherstel en klimaatoplossingen ...
Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...
Zig
Digitale oplossingen voor alle woningcorporaties ...