Energiesprong zoekt corporaties voor project duurzaam langer thuis

Energiesprong zoekt corporaties voor project duurzaam langer thuis

Gepubliceerd op:

Energiesprong, onderdeel van Platform31, zoekt corporaties die woningen duurzaam willen renoveren zodat de bewoners langer thuis kunnen wonen. Marktpartijen gaan tijdens zogenoemde ontwikkeldagen op basis van de concrete vraag die corporaties hebben renovatieconcepten ontwikkelen.

“Wij zoeken corporaties die woningen hebben die zij op een duurzame wijze levensloopbestendig willen maken”, zegt programmamanager Harmke Bekkema. “Dat kunnen woningen zijn waar nu al ouderen in wonen. Maar het kunnen even goed woningen zijn waarvan de huurder in de leeftijd van 55 tot pakweg 65 is en die je als woningcorporatie met het aanbieden van extra comfort laat voorsorteren op het ouder worden.”

De eerste ontwikkeldag is op 2 juni. Corporaties maken dan kennis met een aantal door Energiesprong geselecteerde bouwpartijen. Deelnemende corporaties lichten hun vraag en aanbod toe. Op de tweede ontwikkeldag presenteren partijen hun aanpak. Dan gaan de deelnemers de vraag aanscherpen”, zegt Bekkema. Op de laatste ontwikkeldag, in het najaar, presenteren de partijen hun definitieve plannen.

Bekkema benadrukt dat de deelnemende corporaties niet verplicht zijn om het plan ook daadwerkelijk uit te voeren: “Wel moeten zij de intentie hebben om iets met de woningen te doen.” Een andere voorwaarden voor deelname aan het traject is dat het aanbod van de corporaties rijwoningen uit de periode 1950-1980 zijn. Aanmelden kan door een mail te sturen naar harmke.bekkema@platform31.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...
Drowa isolatiechips
Drowa; één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen ...
Hercules
Software voor woningcorporaties en studentenhuisvesters ...