Checklisten helpen bij uitvoering WKB

Checklisten helpen bij uitvoering WKB

Gepubliceerd op:

Hoe ga je straks bouwen volgens de letter van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging Bouw? Waar moet op gelet worden tijdens werkvoorbereiding en uitvoering? Een aantal leveranciers bieden op het nieuwe online platform praktische checklisten aan, waar de aandachtspunten met betrekking tot hun producten staan aangegeven.

Het initiatief voor platform www.WKB-checklist.nl komt van kunststoffabrikant Ubbink, en dakramen fabrikant Roto is de eerste A-merk fabrikant met een online checklist voor de juiste installatie van dakramen op het hellende dak. Inmiddels staan er meer gerenommeerde leveranciers in de startblokken deel te nemen aan dit voor de markt kosteloze initiatief.

Doel: de WKB inzichtelijk en transparant maken voor verwerkers en gebouweigenaren. Antwoord geven op de vraag: waar moet ik nu precies aan voldoen en wat moet ik vastleggen? “Zie het als een stappenplan waar rekening mee te houden is wanneer je onze producten verwerkt, zegt Hjalmar Bakker, Sales Manager bij Roto.

Verbindende factor
De initiator van het platform is de Doesburgse fabrikant Ubbink door velen gekend van de kunststof producten voor het dak. De Wet Kwaliteitsborging is met beide handen aangegrepen om bouwers en installateurs op weg te helpen met kennis.

Naast Roto en Ubbink zitten er checklisten van fabrikanten zoals Kingspan, CPG, ATAG, Wienerberger en Brink in de pijplijn. Onze verwachting is dat de gehele bouwkolom hierin geïnteresseerd zal zijn vanwege de simpelheid en de houvast voor installateur en bouwer. Waarmee kan worden aangetoond dat wordt gebouwd volgens het bouwbesluit en eventuele aanvullende eisen zoals goed en deugdelijk werk.

Wie checkt de checklisten?
De lijsten van zowel Roto als Ubbink zijn gecontroleerd door kwaliteitsborger PlanGarant. Deelnemende fabrikanten zijn vrij zelf een kwaliteitsborger te kiezen, deze moet echter wel onafhankelijk gecertificeerd zijn om de kwaliteit van de checklisten te waarborgen.

Meer weten?
Kijk op de website www.wkb-checklist.nl of op www.roto-dakramen.nl voor de meest actuele informatie over onze daglicht oplossingen. #beterroto

Een greep uit ons leveranciersregister

Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!
Itris BV
Dé totaaloplossing voor woningcorporaties ...
Chapps NV
We ontwikkelen inspectie-oplossingen voor de vastgoedsector ...