In 2016 één corporatie in de gemeente Boxtel

In 2016 één corporatie in de gemeente Boxtel

Gepubliceerd op:

Stichting Goed Wonen Liempde en Woonstichting St. Joseph willen fuseren. Op 21 september tekenden het bestuur en de toezichthouders de intentieovereenkomst. Het streven is om vanaf begin 2016 onder de naam van St. Joseph, met één bestuurder en één toezichtorgaan verder te gaan. De corporaties willen de volkshuisvestelijke opgaven in de gemeente Boxtel nog beter op te pakken.

Bart Welvaarts, bestuursvoorzitter van Stichting Goed Wonen Liempde: “Het komt de volkshuisvesting, zeker in Liempde ten goede. Een gefuseerde organisatie kan de behoefte aan nieuwbouw (huur) in Liempde beter waarborgen. De komst van nieuwe woningen is een stimulans voor de leefbaarheid in het dorp. Daarnaast blijft de nieuwe organisatie zich inzetten voor goed wonen in een prettige woonomgeving. De Huurders Belangen Vereniging Boxtel/Liempde, de gemeente Boxtel en andere partners omarmen dit initiatief ten volle.“

De nieuwe organisatie kan meer gaan doen met minder geld. “We worden er alleen maar sterker van omdat we geen dubbel werk meer doen in de toekomst”, aldus Rob Dekker van St. Joseph. “Dit jaar maken we bijvoorbeeld nog twee begrotingen, twee jaarverslagen en houden we twee websites bij. Dat is vanaf 2016 verleden tijd waardoor er geen onnodige energie en geld weglekt”. “Dat geld kunnen we dan inzetten voor de leefbaarheid en betaalbare woningen in de hele gemeente”, zo vult Bart Welvaarts aan. “Er komt steeds meer druk op de bedrijfsvoering van corporaties, zeker bij kleinere corporaties. De nieuwe Woningwet vraagt om scherpere verantwoording en toezicht. Door de krachten te bundelen, kunnen we beter aan deze eisen voldoen.”

Zowel de gemeente Boxtel, de Huurders Belangen Vereniging Boxtel/Liempde als ook andere partners van beide corporaties, gaven al eerder aan dat zij een voorkeur hebben voor het samengaan. Hiermee komt er één aanspreekpunt voor alle vragen op het gebied van huisvesting in Boxtel. Voor de gemeente is het prettig dat ze met één corporatie om tafel kan om prestatieafspraken te maken en de nieuwbouwopgave op kan pakken.

Stichting Goed Wonen Liempde bezit 250 woningen in Liempde. Woonstichting St. Joseph bezit 3.800 woningen in Boxtel en verzorgt sinds 1996 het beheer van de 250 woningen van Goed Wonen Liempde. Het werkapparaat van St. Joseph bestaat uit ruim 35 medewerkers. De nieuwe organisatie beheert straks ruim 4.000 woningen en enkele honderden andere verhuureenheden (als garages en parkeerplaatsen).

Een greep uit ons leveranciersregister

Zelfstroom
Bij Zelfstroom geven we al sinds 2014 energie om de energietransitie te versnellen ...
Derbigum Nederland
Derbigum Nederland B.V. is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking ...
Bruynzeel Keukens
Bruynzeel Keukens: marktleider in keukens op de zakelijke markt ...