CIRCLE | Slim, snel en circulair bouwen met 3D-Betoncasco’s®

CIRCLE | Slim, snel en circulair bouwen met 3D-Betoncasco’s®

Gepubliceerd op:

Het enorme tekort aan woonruimte zorgt voor een toenemende vraag naar nieuwe woningen. Deze vraag laat ruimte voor maar één conclusie: sneller en slimmer bouwen. Wij gaan in samenwerking met KAAN Architecten en ABT, kwalitatief  hoogwaardige woningen maken, voor starters, doorstromers en voor alle inkomens en generaties. De woonvoorraad verduurzamen en tegelijk de leefbaarheid verbeteren. Dat is wat Circle gaat doen.

Modulair bouwen op basis van een geoptimaliseerd betoncasco van 35 m². Geschikt als studio, horizontaal gekoppeld tot appartement of verticaal gestapeld tot eengezinswoning. Circle biedt corporaties en gemeentes een robuuste en snel te realiseren oplossing voor de stijgende vraag naar kleinere en flexibele woningen. Met een hoogwaardige kwaliteit, circulair op alle niveaus, kortere bouwtijd en 20% lagere bouwkosten dan traditionele bouw. Dit nieuwe bouwconcept is integraal ontworpen door CascoTotaal, ABT en KAAN Architecten.

In Circle is een goed ontwerp, slimme bouw en efficiënte exploitatie geïntegreerd. De basis is een geoptimaliseerd 3D-Betoncasco® van 35 m² (binnenmaten 9,6 meter lang en 3,6 meter breed), van een hoogwaardige kwaliteit dankzij de industriële productieomgeving. De modules zijn zowel horizontaal te koppelen als verticaal te stapelen, omdat elke module standaard is voorzien van grote wandsparingen, een trapgatsparing en een sparing voor een centrale installatieschacht. Door het standaardiseren van de sparingen kan uit voorraad worden geproduceerd en geleverd.

Passende configuratie
Gemeentelijke grond die tijdelijk niet wordt gebruikt of het vervangen van een verouderd binnenstedelijk bouwblok. Hoe benut je die ruimte snel en slim met het oog op de urgente woningnood? Met de Circle-basismodule kunnen verschillende varianten van woningen worden gevormd. Afhankelijk van de locatie en ontwikkeling, krijgt de opdrachtgever een passende configuratie voorgelegd.

Sneller, goedkoper en duurzaam
De snelle realisatie en just-in-time delivery van de modules verkort het bouwproces aanzienlijk. Integraal ontwerp en prefabricage zorgen voor veel standaardisatie en dus voor minder afval en faalkosten. Door de kortere bouwtijden kan tot 20% bespaard worden op de bouwkosten. Bovendien maakt de gestandaardiseerde module hoogwaardig hergebruik mogelijk. Door de scheiding van constructie, afbouw en installaties kunnen onderdelen goed en gemakkelijk worden hergebruikt. Het beton is 100% recyclebaar.

Ontdek Circle nu!

Een greep uit ons leveranciersregister

Sika Nederland BV
Sika oplossingen voor een veilige, gezonde leefomgeving ...
Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...
Intergas Verwarming B.V.
Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels ...