Vestia doet 150 Betuwse huurwoningen in de uitverkoop

Vestia doet 150 Betuwse huurwoningen in de uitverkoop

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Vestia is van plan om 150 sociale huurwoningen in De Betuwe te verkopen. Het betreft 66 huurwoningen in Lingewaard en 84 in Overbetuwe. De betreffende gemeenten zijn bezorgd over dit plan van Vestia.

Als Vestia de betreffende woningen afstoot en op de vrije mark verkoopt, betekent dat voor de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe een onwenselijke afname in het aanbod van sociale huurwoningen. Vestia heeft nog niet bekend gemaakt aan wie ze de 150 woningen gaat verkopen. Als dit een andere corporatie is, kunnen de woningen eventueel behouden blijven voor het sociale huursegment. Maar als de corporatie besluit om de woningen aan te bieden aan bijvoorbeeld de bewoners zelf of op de vrije markt, dan verliezen de gemeenten dit aanbod voor de lagere inkomensgroepen die op sociale huur zijn aangewezen. Beide gemeenten doen dan ook een dringend beroep op Vestia om de woningen bij voorkeur te verkopen aan een regionale woningcorporatie.

Vestia is vanwege de grote financiële problemen genoodzaakt om een groot deel van haar woningvoorraad af te stoten en zich terug te trekken uit gebieden die ver van de oorspronkelijke regio liggen, namelijk Zuid-Holland.

Bron: gelderlander.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...