Amsterdam investeert in verbetering woningen in Noord, Zuidoost en Nieuw-West

Amsterdam investeert in verbetering woningen in Noord, Zuidoost en Nieuw-West

Gepubliceerd op:

Het college van B&W investeert de komende jaren fors in 32 buurten in Noord, Zuidoost en Nieuw-West. Wethouder Laurens Ivens (Wonen) vindt het belangrijk om niet alleen in nieuwbouw maar ook in bestaande buurten te investeren zodat meer bewoners profiteren van de groei van de stad.

In de geselecteerde buurten gaat de gemeente de komende jaren samen met bewoners, woningcorporaties en overige partijen aan de slag. De maatregelen en verbeteringen per buurt zijn maatwerk.

Werkzaamheden
De werkzaamheden in de buurten bestaan onder andere uit het verbeteren en toevoegen van woningen en de verbetering van de gebouwde sociale voorzieningen in de buurten. Ook de verbetering van de woon- en leefomgeving door het opknappen van de openbare ruimte en infrastructuur staat op de planning. De verbetering van de sociaaleconomische positie van de buurten en hun bewoners is een vierde punt waar Amsterdam aan wil werken.

Opknappen speelplekken
Vooruitlopend op deze werkzaamheden investeert de gemeente in 2017 en 2018 al in de verbetering van het woon- en leefklimaat in deze buurten en de speelplekken. Zo pakt Amsterdam in Nieuw-West bijvoorbeeld een verouderde speelplek aan, aan de Paul Scholtestraat. Deze speelplek wordt momenteel weinig gebruikt. De complexen in de buurt worden ook gerenoveerd en de gemeente vernieuwt de Jan de Louterstraat.

Renovatie Bullewijk
In Zuidoost knapt het stadsdeel de directe omgeving van metrostation Bullewijk op, in samenhang met de renovatie van het metrostation. In het viaduct onder het metrostation en aan de gevels van flat Hakfort en basisschool de Rozemarijn hangt Amsterdam Zuidoost kunst op. Het Dasgebouw transformeert in de toekomst in een wooncomplex voor jongeren, starters en studenten.

Financiering
In 2017 en 2018 investeert de gemeente Amsterdam € 3,5 miljoen in kleine projecten voor verbetering van het woon- en leefklimaat. Hiernaast wordt voor tekorten op grondexploitaties en ingrepen in de openbare ruimte het Vereveningsfonds ingezet. Tot en met 2019 is hiervoor naar verwachting ca € 38 miljoen beschikbaar.

Een greep uit ons leveranciersregister

Spectrus B.V.
Spectrus Licht & Advies gaat verder dan alleen verlichting ...
Geberit B.V.
De wereldwijd opererende Geberit Group is de Europese marktleider voor sanitaire producten ...
REC Solar EMEA GmbH
REC biedt zonnepanelen die ideaal zijn voor commerciële daken ...