Orange Capital Partners en Heitman kopen 450 Amsterdamse woningen

Orange Capital Partners en Heitman kopen 450 Amsterdamse woningen

Gepubliceerd op:

Orange Capital Partners (OCP) en Heitman LLC hebben samen 450 woningen gekocht in de binnenstad van Amsterdam. De portefeuille is een mix van sociale en vrije sector woningen. 85% van de woningen liggen binnen de Ring A10. Het betreft woonblokken in Amsterdam Zuid, Oud West, Oost en in de Pijp.

Dit is de vijfde transactie sinds de oprichting van de joint venture tussen Heitman en OCP in december 2014. Naast de bestaande portefeuille van circa 1000 woningen zijn OCP en Heitman ook betrokken bij de ontwikkeling van 500 sociale woningen voor starters in samenwerking met de ontwikkelaar Change= in Amsterdam West.

CBRE adviseerde OCP/Heitman bij de aankoop van de portefeuille en Deutsche Bank is de financier van de transactie. OCP is een Nederlandse asset manager en investeringsmaatschappij. Het bedrijf is opgericht in december 2013 door voormalige medewerkers van Goldman Sachs. OCP heeft momenteel een portefeuille van ruim Euro350 miljoen aan woningen in Amsterdam verdeeld over twee joint ventures. In december 2014 is de joint venture met Heitman opgericht. Momenteel heeft deze joint venture 250 miljoen euro geïnvesteerd.

Een greep uit ons leveranciersregister

CTAC
Onze experts helpen u om grip te krijgen op de uitdagingen in uw branche ...
BOOT
BOOT is een organiserend ingenieursbureau uit Veenendaal en levert met ca. 120 medewerkers ...
Duco Ventilation & Sun Control
Duco, een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen ...