Luchtdichte zolderisolatie met ‘biobased’ isolatiemateriaal

Luchtdichte zolderisolatie met ‘biobased’ isolatiemateriaal

Gepubliceerd op:

Al enkele jaren levert IsoBouw voor het na-isoleren van zolders het zeer succesvolle product SlimFix Deco. Dit snel, eenvoudig en luchtdicht verwerkbare systeem kent veel enthousiaste gebruikers. Om de voorsprong op andere systemen verder uit te bouwen introduceert IsoBouw een nieuwe generatie met een verder verbeterde milieuprestatie.

De EPSHR  isolatiekern had al de beste milieuscore, mede dankzij het feit dat het voor 98% uit lucht bestaat. IsoBouw gaat nu nog een stap verder richting biobased bouwen. De EPSHR isolatiekern is voor ca.10% vervangen door het biologische isolatiemateriaal BioFoam. BioFoam  is een biobased en C-2-C gecertificeerde isolatie die wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen.

Het gepatenteerde BioFoam is vergelijkbaar met airpop (geëxpandeerd polystyreen). Het ziet er qua structuur hetzelfde uit en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen. Het grote verschil is dat BioFoam bestaat uit biopolymeren, die gemaakt worden van plantaardige grondstoffen (oneindig materiaal). BioFoam is hiermee de eerste schuimisolatie dat gemaakt wordt van een biologisch basismateriaal. BioFoam kan net zoals airpop 100% hergebruikt worden. Daarnaast is het ook biologisch afbreekbaar.


Een greep uit ons leveranciersregister

Notapp
Met onze diepgaande kennis van registergoed zorgen we voor een soepele samenwerking tussen alle partners ...
Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...
Tonzon
In 1980 heeft het Nederlandse bedrijf TONZON een revolutionaire isolatiemethode ontwikkeld ...