Corporaties in aardbevingsgebied claimen miljoenen bij Nam

Corporaties in aardbevingsgebied claimen miljoenen bij Nam

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties in het Groningse aardbevingsgebied, gaan honderden miljoenen euro’s claimen bij de Nam. Zij eisen een vergoeding voor de waardedaling van hun vastgoed. Hun woningen zouden minder waard zijn geworden vanwege de ligging in een gevaarlijk en dus onaantrekkelijk gebied.

Naar schatting gaat het om 10.000 corporatiewoningen die om deze reden in waarde zijn gedaald. Het gaat daarbij om prijsdalingen tussen de 20.000 en 25.000 euro. De daling van de marktwaarde heeft volgens de corporaties alles te maken met de ligging in een gebied dat de komende jaren aantoonbaar geplaagd blijft worden door aardbevingen. Ook op de particuliere woningmarkt liggen huizen in de Groningse gevaarzone slecht nu bekend is geworden dat de bevingen alleen maar zullen toenemen in aantallen en intensiteit. Kopers haken af uit angst voor schade aan deze woningen.

Ook de provincie en particuliere woningbezitters wachten op schadecompensatie door de Nam. Het bedrijf wordt verantwoordelijk gehouden voor de aardbevingen vanwege gaswinning uit de Groningse bodem.

Bron: dvhn.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...