Online samenwerken bij verkoop registergoed

Online samenwerken bij verkoop registergoed

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Mooiland werkt met Corporatieportaal van Notapp voor de verkoop van bestaande woningen. Het webportaal structureert het hele verkoopproces van registergoed. Alle ketenpartners in het proces, bijvoorbeeld de taxateur, makelaar en notaris, werken via Corporatieportaal in één en hetzelfde verkoopdossier. Dat kan vanaf elke plaats, op elk moment en via alle gangbare digitale communicatiemiddelen. Informatie wordt in realtime, correct verwerkt. Lijnen met ketenpartners zijn kort.


Mooiland in Ede heeft 27.000 woningen in 131 gemeenten in heel Nederland. Daarmee behoort zij tot de twintig grootste corporaties van Nederland. Per jaar verkoopt deze woningcorporatie ongeveer 150 bestaande, voormalige huurwoningen. Sinds 2013 gebruikt Mooiland hiervoor Notapp Platform Corporatieportaal voor het hele verkoopproces.

Eén grote database
Officemanager Robine Hendriks vertelt waarom voor Corporatieportaal van Notapp is gekozen: “Het is één dossier per woning waar iedereen zijn werk in kan doen, zodat we snelle stappen kunnen zetten. Vroeger hadden we een enorm bewakingssysteem in de vorm van lijstjes, maar in Corporatieportaal komt alles samen in één grote database.”

Stap-voor-stap
“Bij mijn vorige werkgever ging alles nog met Excel-sheets”, licht Jan Willemse, Manager bij Mooiland, toe. “Daar hadden we toen gemiddeld één fte nodig voor de werkzaaheden, die we nu in een fractie van die tijd doen. Een ander voordeel is dat het risico op menselijke fouten aanzienlijk is afgenomen. In Corporatieportaal dienen alle stappen in de juiste volgorde doorlopen te worden. De koopakte moet bijvoorbeeld eerst door Mooiland geaccordeerd worden, voordat je verder kunt gaan met het tekenen van de koopakte. Corporatieportaal geeft ook een melding, als een stap niet op tijd is doorlopen. Een taxatie mag bijvoorbeeld maximaal vijf dagen openstaan. Het webportaal bevat ook koppelingen met ketenpartners, zoals taxaties via het NWWI.”

Gebruiksvriendelijk en veilig
Bij Mooiland werken ongeveer tien medewerkers met Corporatieportaal. “We hoefden maar nauwelijks ingewerkt te worden, want het is echt heel gebruiksvriendelijk”, vertelt Robine. “Ook de kosten zijn laagdrempelig. Als we in een jaar tijd 150 woningen uit onze totale woningvoorraad van 2.300 potentiële verkoopwoningen verkopen, dan betalen we alleen voor die 150 cases. Notapp rekent af per actief dossier. Per woning is dat een heel gering bedrag,” aldus Jan Willemse.

Meer informatie over Notapp’s diensten voor corporaties:
https://www.notapp.nl/diensten

Meer informatie over woningcorporatie Mooiland:
https://www.mooiland.nl/

Een greep uit ons leveranciersregister

IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...
Solesta® 2.0
Verduurzaam uw woning met een zonneboiler en zet gratis zonnewarmte om in warm kraanwater ...
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...