Derbipure® : de 100% plantaardige dakbaan

Derbipure® : de 100% plantaardige dakbaan

Gepubliceerd op:

Eind 2010 lanceerde Derbigum als eerste op de markt een plantaardige dakbaan: Derbipure®. Minder dan twee jaar later heeft Derbigum ook de allereerste plantaardige onderlaag ontwikkeld ...


Eind 2010 lanceerde Derbigum als eerste op de markt een plantaardige dakbaan: Derbipure®. Minder dan twee jaar later heeft Derbigum ook de allereerste plantaardige onderlaag ontwikkeld: Derbipure® Coat. Met de onderlaag Derbipure Coat en de toplaag Derbipure biedt Derbigum nu dus een volledig plantaardig systeem aan. Uniek in de markt! Derbipure werd zelfs in 2011 de Dubo-Award toegekend.

Met hun ecologische samenstelling bieden Derbipure en Derbipure Coat een toekomstgerichte oplossing voor de grondstofproblematiek rond bitumen, een aardolieproduct. Aardolie is geen herbruikbare en onuitputtelijke grondstof, daarom heeft Derbigum gewerkt aan de ontwikkeling van een aardolievrij alternatief met dezelfde kwaliteiten en eigenschappen als de huidige bitumineuze dakbanen.
De witte toplaag van Derbipure reflecteert de zonnestralen, dit geeft een optimale passieve koeling binnenin het gebouw : in de zomer verlaagt de temperatuur met 5°C of meer.
Met een reflectie en een emissiviteit van 81% behaalt Derbipure een Solar Reflectance Index (SRI) van 100. Hier geldt: hoe hoger de SRI-waarde, hoe koeler.
Bovendien is de dakbaan 100% recyclebaar, en door de coating op de toplaag is het regenwater recupereerbaar.

100 % recyclebaar
Derbigum streeft ernaar om eindproducten te produceren die na een lange levensduur van minimaal 35 jaar op zich ook weer 100 % recyclebaar zijn. De onderneming slaagt hier reeds enkele jaren in door productie van het ecologisch NT (Nieuwe Technologieën)-gamma en de plantaardige dakbaan Derbipure® . Het gaat om 100 % recyclebare dakbedekkingen, zonder kwaliteitsverlies over de gehele levensduur.

Ook wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een toplaag die echt volledig bestaat uit gerecyclede grondstoffen –zowel het bitumenmengsel als het glasvlies en de polyester- en die ook gewoon een levensduur van minimum 35 jaar heeft.
De lange levensduur van een Derbipure-dak in combinatie met al deze milieuvriendelijke eigenschappen en zijn productie met lage CO2-uitstoot zorgen ervoor dat men de ecologische voetafdruk gevoelig verkleint.

De Derbipure-dakbaan werd bekroond met het Cradle-to-Cradle certificaat (EPEA) en het DUBOkeur (NIBE).

Voor Derbipure bestaat ook een fiscale regeling, MIA/Vamil code A1140 (milieulijst 2012).
Bovendien is nu met ingang van 01/01/2013 een subsidie te verkrijgen voor Derbipure, conform de Energie-Investeringsaftrek “Witte dakbedekking”.

Naast deze ecologische dakbanen biedt Derbigum ook nog andere ecologische producten aan zoals bijvoorbeeld de Derbilight, een daglichtbuis speciaal ontworpen voor toepassing op platte daken.

Wenst u dit alles van dichtbij te bekijken?
Bezoek dan Derbigum tijdens de Internationale Bouwbeurs 2013 in Utrecht.

Stand 08.E067
4 t/m 9 februari 2013 – Jaarbeurs Utrecht
Registreer u gratis via onze website www.derbigum.nl

 

Een greep uit ons leveranciersregister

Strooming
Expert in legionellapreventie & geluid-, geur- en luchtonderzoek ...
Flamco B.V.
Wij bieden succesvolle en innovatieve oplossingen voor o.a. woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie ...
Aareon
Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal) ...