Woningcorporatie investeert 430 miljoen in duurzame woningen

Woningcorporatie investeert 430 miljoen in duurzame woningen

Gepubliceerd op:

De Eindhovense woningcorporatie Trudo gaat nieuwe woningen energieneutraal uitvoeren en bestaande woningen duurzaam renoveren. Daarmee is een investering gemoeid van 430 miljoen euro. Er komen zo’n 2.000 nieuwe, energieneutrale woningen en de bestaande woningvoorraad moet door maatregelen naar minstens een energielabel C.

De komende zeven jaar gaat de woningcorporatie het planmatig onderhoud aan de bestaande woningen combineren met het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. Daardoor zullen veel oudere woningen met een energielabel van D of lager opgewaardeerd worden naar minstens een label C. De corporatie is niet van plan om voor de verbeterde woningen een hogere huurprijs te vragen. Bij wijze van pilot zal een aantal bestaande woningen bij het wisselen van huurder zelfs energieneutraal gemaakt worden.

Duurzaam en betaalbaar
Tegelijkertijd breidt Trudo de woningvoorraad uit met een kleine 2.000 nieuwe woningen die net zo veel energie gaan opwekken als ze nodig hebben. Om de kosten daarvan in de hand te houden, is samen met een aantal bouwbedrijven een aantal standaard woningtypes ontwikkeld, uitgerust met duurzame energie-opwekkers. Ze kunnen de prototypes eenvoudig seriematig kopiëren, waardoor de investeringen beperkt blijven. Zo blijven ook deze nieuwe, hoogwaardige woningen betaalbaar voor huurders en zal het beeld in de wijken levendig en divers zijn door de variatie in woningtypes.

Hulp bij besparing
Om het energiegebruik in de Trudo woningen nog verder omlaag te brengen, krijgen huurders de optie geboden om een pakket aan te schaffen dat bestaat uit een slimme thermostaat met energiemonitoring, led-lampen en een app die na enkele weken van persoonlijke instellingen het verwarmingssysteem zelf gaat programmeren. Met al deze slimme toepassingen, kunnen huurders nog meer energie besparen.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

NEH Shared Services
Wij ontzorgen al meer dan 65 woningcorporaties op het gebied van: cloudservices ...
S&P Holland B.V.
Soler & Palau, de grootste fabrikant van ventilatoren van Europa ...
BoFloor B.V.
Dé groothandel voor Verenigingen van Eigenaren ...