Stadlander geeft huurkorting aan starters

Stadlander geeft huurkorting aan starters

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Stadlander komt starters tegemoet met een huurkorting. De Stadlander Huurkorting geldt voor alleenstaanden en stellen tot 23 jaar die recht hebben op huurtoeslag. Ze krijgen het verschil tussen de contracthuur en de huurtoeslaggrens als korting doorberekend.

Met deze maatregel wil Stadlander het starters makkelijker maken om een geschikte huurwoning te vinden. De maximale huurgrens voor jongeren tot 23 jaar is dit jaar vastgesteld op € 374,44.
Voor veel jongeren is een maandhuur van 375 of meer aan het begin van hun loopbaan nog altijd te hoog. Met een minimumloon voor 18-jarigen van 672 euro, oplopend tot 1256 euro voor 22-jarige, is het huren van een woning voor hen vrijwel onbereikbaar. Wel willen ze graag op zichzelf wonen. De korting die Stadlander nu biedt, bedraagt het verschil tussen de contracthuur voor de woning en de huurtoeslaggrens voor jongeren tot 23 jaar. Daardoor vergroot de corporatie het bereik van jonge starters op de woningmarkt, die nu nog weinig keus hebben bij het vinden van een betaalbare huurwoning. De eerste woningen met huurkorting zijn al aangeboden. Jongeren die reageren op deze advertenties en voldoen aan de voorwaarden, krijgen voorrang bij de toewijzing. Ze maken een dubbelslag. Want naast hun prioriteitspositie ten opzichte van kandidaten van 23 jaar en ouder, krijgen ze vanaf deze week de keuze uit een aanzienlijk groter woningaanbod.

De woningcorporatie heeft in West-Brabant en Tholen ruim 850 woningen geselecteerd die voor de Stadlander Huurkorting in aanmerking komen. Zodra de jongeren hun drieëntwintigste jaar bereiken, vervalt de Stadlander Huurkorting en kunnen ze gebruikmaken van de huurtoeslagregeling voor 23 jaar en ouder. Naast de starters op de huurmarkt komt Stadlander ook starters op de koopmarkt tegemoet met een Starters Renteregeling. Met de Starters Renteregeling biedt Stadlander haar woningkopers extra financiële ruimte: 20% meer lenen, tot 25% minder betalen. De corporatie hanteert de Starters Renteregeling voor alle bestaande huurwoningen die ze te koop aanbiedt. Daarnaast past Stadlander de regeling ook toe bij nieuwbouwprojecten.

Bron: stadlander.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
WoonConnect
Met WoonConnect brengt u uw woningvoorraad digitaal in kaart. Alle benodigde informatie is ...