Drentse gemeenten ondertekenen overeenkomst sociale huur

Drentse gemeenten ondertekenen overeenkomst sociale huur

Gepubliceerd op:

De gemeenten Aa en Hunze, Haren, Noordenveld en Tynaarlo, Algemene Huurdersvereniging WOON en woningcorporatie Woonborg hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee bekrachtigen de partijen hun intentie om gezamenlijk te komen tot een goed aanbod van sociale huurwoningen in de vier gemeenten.

Het uiteindelijk resultaat is dat er per gemeente prestatieafspraken worden gemaakt. Deze aanpak komt voort uit de nieuwe Woningwet die op 1 juli 2015 in werking trad. Die wet biedt heldere spelregels voor sociale huisvesting: woningcorporaties concentreren zich op hun kerntaak en zorgen dat mensen met een laag inkomen goed en betaalbaar kunnen wonen. Samen met gemeenten én huurdersvereniging maken woningcorporaties prestatieafspraken over de lokale woonopgaven.

Actueel woonbeleid is een belangrijke onderlegger voor de prestatieafspraken. De gemeenten Aa en Hunze, Haren, Noordenveld en Tynaarlo, het werkgebied van woningcorporatie Woonborg, zijn druk bezig om hun woonbeleid te actualiseren. Dat doen de gemeenten samen met onder meer de Algemene Huurdersvereniging WOON en Woonborg.

Een greep uit ons leveranciersregister

RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
Zelfstroom
Bij Zelfstroom geven we al sinds 2014 energie om de energietransitie te versnellen ...
NCCW
NCCW is al 50 jaar de betrouwbare partner voor woningcorporaties op het gebied van ERP-softwareoplossingen ...