Standvast Wonen levert 221 verduurzaamde woningen op

Standvast Wonen levert 221 verduurzaamde woningen op

Gepubliceerd op:

De Nijmeegse woningcorporatie Standvast Wonen heeft 221 bestaande woningen opgeknapt met een beter energielabel en dat zonder huurverhoging voor de huidige bewoners. In minder dan een jaar werden de woningen flink opgeknapt op het gebied van techniek, geluid, brandveiligheid, beeldkwaliteit en duurzaamheid.

Alle woningen zijn letterlijk uitgekleed en daarna weer van nieuwe isolatiegevels en daken voorzien. Ook ín de woningen moest er van alles gebeuren. Theo van Heukelom, manager Vastgoed en Strategie: “Al het werk in de woningen vond plaats terwijl het leven van de bewoners gewoon doorging. Erg intensief, zowel voor hen als alle mensen die hieraan meewerkten. Met een beperkt budget hebben we een prachtig resultaat neergezet. Omdat we dit samen hebben gedaan, is het gelukt.”

De samenwerking bestond tussen de bewoners, het consortium De Verduurzamers (bestaande uit Talen Vastgoedonderhoud, Heijmans en agNOVA architecten) en de Provincie Gelderland. Bewoners hadden een centrale plek in het project. Een vertegenwoordiging van de bewoners deed mee in de aanbesteding van de aannemer. Zij keken vooral naar de sociale kwaliteiten: de werkzaamheden werden namelijk uitgevoerd in bewoonde situatie. Extra energiemaatregelen dankzij de Gelderse Robuuste Investeringsimpuls De woningen gingen van energielabel D naar energielabel A. Dit kon mede dankzij de subsidie van de Robuuste Investeringsimpuls.

Een greep uit ons leveranciersregister

Weikhoplex
De nieuwe generatie dak- en gevelprofielen ...
Lightronics B.V.
Altijd de juiste lichtoplossing ...
GEALAN
De GEALAN-groep is een van Europa's toonaangevende fabrikanten van pvc profielen voor ramen en deuren ...