Mitros neemt voormalig zorgcomplex over van Vestia

Mitros neemt voormalig zorgcomplex over van Vestia

Gepubliceerd op:

Mitros en Vestia hebben de koopovereenkomst getekend voor de overname van voormalig zorgcentrum De Lichtkring in het Utrechtse Tuindorp. Nog dit jaar komt het uit 140 woningen bestaande gebouw in handen van Mitros. Beide partijen zijn blij dat met deze overname de voormalige zorgwoningen sociale huurwoningen worden.

“In Utrecht is grote behoefte aan sociale huurwoningen, zeker ook voor eenpersoonshuishoudens. Door de koop van De Lichtkring spelen we in op de groeiende vraag naar passende en betaalbare woningen voor eenpersoonshuishoudens”, aldus Henk Peter Kip, directievoorzitter van Mitros. Met de overname worden de 89 voormalige zorgwoningen in het gebouw sociale huurwoningen. Daarnaast kent het complex 51 zogenoemde aanleunwoningen. Voor deze huurders verandert er niets, zij kunnen gewoon blijven wonen zoals ze gewend zijn. Bewoners en omwonenden zijn na het tekenen van de koopovereenkomst geïnformeerd. Voor vragen kunnen zij terecht bij Vestia en Mitros.

De Lichtkring bestaat uit drie gebouwen en heeft een afmeting van 8.100 m2. Het complex is het enige bezit van Vestia in Utrecht. “Vestia wil zich focussen op de kerngemeenten Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer en Delft. Daarom willen wij bezit buiten ons werkgebied graag verkopen”, licht Willy de Mooij van de Raad van Bestuur van Vestia toe. “Dat we kunnen verkopen aan onze collega-corporatie Mitros en dat zij het zorgcentrum transformeert tot sociale woningen, voelt heel goed.”

Een greep uit ons leveranciersregister

Gr8 Roofs
Resultaatgericht samenwerken aan de daken van de toekomst ...
WTW
Bij WTW bieden we data- en kennisgedreven oplossingen op het gebied van mensen, risico en kapitaal ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?