Oude flat hergebruikt door woningen 'uit te hijsen'

Oude flat hergebruikt door woningen 'uit te hijsen'

Gepubliceerd op:

In Kerkrade zijn drie delen van een appartement uit een hoogbouwflat gehesen. Van deze onderdelen wordt een expogebouw gemaakt. Bij het project met de naam SUPERLOCAL is ook Koninklijke VolkerWessels-onderneming Bouwbedrijven Jongen betrokken. Ruim 200 toeschouwers volgden de operatie van de 52-meter hoge hijskraan op de voet.

De drie uitgehesen units vormen de basis van een expogebouw dat volledig gemaakt wordt van materialen die bij de sloop van de flat vrijkomen. Met het expogebouw wordt getest of het hoogwaardig hergebruik van het beton uit de flats praktisch haalbaar is.

Grote stap
Als hergebruik van beton uit de flats daadwerkelijk in de praktijk mogelijk is, wordt de techniek van hoogwaardig hergebruik ook voor de rest van het proces toegepast. Daarmee brengt dit experiment de toekomst van circulair bouwen met bestaand beton een grote stap dichterbij.

Project SUPERLOCAL
SUPERLOCAL is een project waarin de gemeente Kerkrade, HEEMwonen en IBA Parkstad nauw samenwerken aan de duurzame toekomst van Bleijerheide. Alle vrijkomende bouwmaterialen worden in het gebied zelf hergebruikt. Bouwbedrijven Jongen werkt samen met Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek en de architect om de plannen verder uit te werken. Het SUPERLOCAL-project kreeg eerder al vijf miljoen Europese subsidie.

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...