Area Wonen gaat verder: ‘Het nieuwe werken bij verduurzamingsprojecten’

Area Wonen gaat verder: ‘Het nieuwe werken bij verduurzamingsprojecten’

Gepubliceerd op:

Alle woningen voorzien van minimaal energielabel B. Dat is wat Area Wonen zicht ten doel heeft gesteld. Het woningbestand bestaat inmiddels uit meer dan 8.500 wooneenheden. Iedere woning die in aanmerking komt voor energiebesparende maatregelen wordt aangepakt.

Area Wonen zoekt hierbij een nieuwe manier van werken op. ‘Circulariteit speelt een grote rol en we gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen zoals isovlas voor isolatie van zolders,’ vertelt Evelyn Bruekers, technisch beheerder wijkteam Veghel van Area Wonen. ‘We voeren altijd een huisgesprek met bewoners. Wat kan er beter en wat is al goed?’ Zo wordt situationeel bekeken welke energiebesparende maatregelen worden toegepast. Het slopen van woningen wordt zo veel mogelijk voorkomen. Daarnaast wordt er veel nieuwgebouwd.

Vorig jaar zijn er in Erp 20 flexwoningen geplaatst. Geplaatst, want het zijn kant-en-klare prefab woningen. Geheel gasloos en voorzien van een warmtepomp. De vraag naar zonnepanelen werd al snel ingediend door de bewoners. ‘Wij wilden dit zelf ook. In februari dit jaar hebben we een aanvraag ingediend bij Tenten Solar. Na 3 maanden zijn de panelen al geïnstalleerd,’ zegt Evelyn, ‘Tenten Solar heeft een schouw gedaan, een legplan gemaakt en de communicatie met bewoners en de dakdekker op zich genomen.’ Astrid Kanters van Tenten Solar vult aan: ‘Een aantal woningen was voorzien van een licht hellend bitumen dak. Om hier zonnepanelen op te kunnen plaatsen zijn daksteunen nodig. Dit hebben we met de dakdekker kunnen regelen. Door dit zelf te doen blijven de lijntjes kort en vordert het project sneller. Dat geldt ook voor de communicatie met de huurders.’

Ook het onderhoud van de installaties is uitbesteed aan Tenten Solar. ‘We kunnen de installaties op afstand uitlezen. Is er iets aan de hand, dan sturen we een monteur ernaartoe,’ aldus Astrid. Met vestigingen in Lichtenvoorde, Waalwijk en Bodegraven is Tenten Solar vaak in de buurt.

De vraag naar verduurzaming blijft stijgen. Ben jij als woningcorporatie ook op zoek naar een partij met ervaring én technische handjes? Neem eens contact op met de afdeling Woningcorporaties van Tenten Solar.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...