Voor esthetische gevels met een glanzende uitstraling

Voor esthetische gevels met een glanzende uitstraling

Gepubliceerd op:

Nieuw: ‘ROCKPANEL® Brilliant’ in 16 schitterende designs. Ieder gebouw heeft door zijn vorm, structuur en kleur een eigen verhaal. ROCKPANEL gevelpanelen inspireren architecten en dragen ertoe bij dat zij hun ontwerp een onderscheidend karakter kunnen geven. 

Het nieuwe assortiment  ROCKPANEL Brilliant omvat 16 designs waarmee onbegrensde ontwerpvrijheid wordt geboden om een gebouw te laten opgaan in de omgeving of juist een krachtig accent te zetten.

Het brede kleurenspectrum van ROCKPANEL Brilliant gaat van natuurlijke bruin-, aubergine- of groentinten over naar koelere kleuren zoals grijs of blauw tot zelfs een krachtig rood of oranje, die allemaal inspiratie bieden en innovatieve ontwerpconcepten ondersteunen. Zonlicht of gerichte lichtspots versterken de uitstraling van een gebouw bekleed met deze kleurige en glanzende gevelpanelen.

Brandveilig zonder compromissen op esthetisch vlak
Met ROCKPANEL Brilliant geeft u een gebouw de allure en uitstraling die u in gedachte heeft met de garantie van optimale brandveiligheid. De gevelpanelen zijn immers ook in de extra brandveilige FS-Xtra uitvoering leverbaar. Bevestigd op een aluminium of stalen draagconstructie, voldoet FS-Xtra aan de brandveiligheidseisen van de Europese brandklasse A2-s1, d0. Dit betekent dat ze ook kunnen worden gebruikt voor gebouwen waarbij een hogere brandveiligheid nodig of gewenst is, bijvoorbeeld bij flatgebouwen, scholen, ziekenhuizen en woon- en zorgcentra.

Onderhoudsarm, robuust en zelfreinigend
Alle ROCKPANEL gevelpanelen zijn weer- en temperatuurbestendig en dus zeer onderhoudsvriendelijk. ROCKPANEL Brilliant is standaard voorzien van een ProtectPlus beschermlaag. Deze transparante coating maakt de platen zelfreinigend, waarbij vuil  gemakkelijk wordt weggespoeld door regenwater. Bovendien verbetert de coating de UV-bestendigheid van de plaat, waardoor de duur van de kleurechtheid nog verder wordt verlengd. Hardnekkig vuil of zelfs graffiti kan van gevelpanelen met een ProtectPlus beschermlaag eenvoudig verwijderd worden met terpentine of met de speciale ROCKPANEL Graffiti Cleaner.

Gevelbekleding op maat voor elk gebouw
ROCKPANEL plaatmateriaal kan zonder voorbehandeling gebogen of getordeerd worden en past zich dan ook flexibel aan nagenoeg elk gebouwontwerp aan. De platen zijn op de bouwplaats gemakkelijk op maat te zagen met standaard gereedschappen. Afhankelijk van de draagconstructie en de gewenste bevestigingsmethode kunnen ze met schroeven of nagels bevestigd worden. Ook een verlijmde toepassing behoort tot de mogelijkheden. ROCKPANEL Brilliant is niet richtingsgevoelig. Zo kan er efficient gewerkt worden met minimaal zaagverlies en een korte installatietijd.

Aanbevolen voor duurzaam bouwen
ROCKPANEL Group is de eerste fabrikant van gevelbekleding die in Mei 2014 een Europese Milieuproductverklaring volgens EN 15804 (ECO-EPD) in ontvangst nam van BRE Global, een onafhankelijke certificiceringsorganisatie voor producten en diensten op het gebied van brandveiligheid en duurzaamheid. Deze ECO-EPD biedt architecten de mogelijkheid om de goede milieuprestaties van  ROCKPANEL Brilliant te vergelijken met andere producten en helpt aannemers en eigenaren om aan de wetgeving te voldoen.

Al in 2010 bevestigde BRE Global dat de onderhoudsarme ROCKPANEL gevelpanelen aan de hoogste milieuprestatienormen voldoen en beoordeelde de producten met A+ en A ratings. Een erkenning die de zekerheid geeft dat de keuze voor ROCKPANEL plaatmateriaal in een duurzaam bouwproject een verantwoorde keuze is.

Een inspirerende video is te vinden op www.rockpanel.nl/brilliant.

Een greep uit ons leveranciersregister

DOM Nederland
DOM Nederland is expert in het ontwikkelen en verkopen van de hoogste kwaliteit sluittechniek en toegangscontrole ...
Storingservice.nl
Storingservice.nl - uw partner bij storingen en calamiteiten ...
Hofmeier I Interim & Consulting
Hofmeier is business partner voor financiële en organisatievraagstukken. Onze missie: organisaties helpen om hun ambities ...