Accountant Vestia heeft zijn werk niet goed gedaan

Accountant Vestia heeft zijn werk niet goed gedaan

Gepubliceerd op:

De accountant van woningcorporatie Vestia is door de tuchtrechter voor accountants flink op de vingers getikt. Volgens de rechter heeft de accountant zijn werk niet goed gedaan. De controle op de jaarrekeningen voldeden niet, hij was onvoldoende professioneel en kritisch en zou de gedrags- en beroepsregels hebben overtreden. De accountant is niet langer werkzaam voor Vestia.

Daarmee legt de tuchtrechter voor accountants indirect een deel van de verantwoordelijkheid voor de financiële problemen bij Vestia, bij de accountant. Deze had met een kritische instelling en meer diepgaande controle, veel eerder aan de bel moeten trekken. Vestia kwam begin 2012 in grote financiële problemen door extreem riskante derivaten waarmee renterisico's werden afgedekt. De corporatie moest met 1,7 miljard euro overeind worden gehouden. Vorig jaar werden meerdere klachten ingediend tegen de externe accountant die de jaarrekeningen controleerde. Eén daarvan kwam van Vestia zelf. Ook Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (Sobi) diende een klacht in. De betreffende accountant is niet langer werkzaam als zodanig.

In een reactie laat Vestia weten de uitspraak van de tuchtrechter te bestuderen.
Het is nog niet duidelijk of de uitspraak de weg opent naar schadeclaims aan het adres van het accountantskantoor waarvoor de betreffende accountant werkzaam was.

Bron: nos.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Tonzon
Effectieve én duurzame isolatie van TONZON ...
KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...
Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...