Nationaal Symposium Woningcorporaties: ‘Concentratie op de sociale rol’

Nationaal Symposium Woningcorporaties: ‘Concentratie op de sociale rol’

Gepubliceerd op:

Op 15 en 16 oktober vindt in Vianen het Nationaal Symposium Woningcorporaties plaats. Centraal thema van het symposium is de vernieuwde rol van de corporaties als gevolg van de nieuwe Woningwet 2015. De eerste dag bestaat uit een symposium, de tweede is een strategiedag.

De nieuwe Woningwet 2015 brengt veel veranderingen met zich mee voor de woningcorporaties. Corporaties moeten terug naar hun kerntaken en zich meer concentreren op hun sociale rol. Het Nationaal Symposium Woningcorporaties zoomt in op de concrete gevolgen. Gespreksonderwerpen zijn de nieuwe rol van bestuurders, de manier waarop betaalbare huurwoningen zijn toe te wijzen aan huurtoeslagontvangers, de omgang met de herwaardering van het woningbezit en het maken van prestatieafspraken met gemeenten en bewonersorganisaties. Het centrale thema van de tweede dag, de strategiedag, luidt ‘Zorg(en) om corporatievastgoed’. De discussie focust zich hier vooral op de wijzigingen in het zorgstelsel en de Woningwet en de gevolgen daarvan voor de ontwikkeling, financiering en exploitatie van zorgvastgoed.
Het Nationaal Symposium Woningcorporaties is al jaren het landelijk platform voor bestuur, directie en management van woningcorporaties en alle andere belanghebbenden bij deze sector, zoals overheden, projectontwikkelaars, aannemers en financiële instellingen. Aanmelden voor deze twee interessante dagen kan nog, via de website www.sbo.nl . Er geldt een speciale prijs voor woningcorporaties en gemeenten. Elke tweede persoon mag gratis mee.

Bron: sbo.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

NEH Shared Services
Wij ontzorgen al meer dan 65 woningcorporaties op het gebied van: cloudservices ...
Breijer Loodgieters
Breijer biedt u alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden. We renoveren bitumen en zinken dakbedekkingen ...
Breijer Ventilatietechniek
Goede ventilatie is onmisbaar voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is al meer dan 25 jaar ...