Politiekeurmerk Veilig Wonen uit voor eerste woningen Stroomversnelling

Politiekeurmerk Veilig Wonen uit voor eerste woningen Stroomversnelling

Gepubliceerd op:

De eerste woningen van het initiatief Stroomversnelling hebben het Politiekeurmerk Veilig Wonen van de Minister gekregen. Vier bouwbedrijven en zes corporaties namen het initiatief ‘Stroomversnelling’ om 111.000 naoorlogse woningen een 'vernieuwbouw' te laten ondergaan. Het doel is dat bewoners een comfortabele, moderne en veilige woning krijgen.

Het Politiekeurmerk gaat naar woningen met veilig hang- en sluitwerk, verlichting bij de buitendeuren, zicht vanuit de hal op wie er bij de deur staat en rookmelders op iedere etage. In 2017 moet het aantal woninginbraken met 30 procent gedaald zijn ten opzichte van 2012, zo kondigde minister Opstelten eerder aan. Preventie is een essentieel onderdeel van de aanpak die nodig is om dit doel te bereiken. Het ministerie van Veiligheid en Justitie levert een bijdrage van 125.000 euro om Stroomversnelling te ondersteunen.

De leden van Stroomversnelling - bouwpartijen Ballast Nedam, Dura Vermeer, BAM, VolkerWessels en corporaties Lefier, WonenLimburg, Portaal, Stadlander, Tiwos en Woonwaard - zijn initiatiefnemers voor vernieuwbouw van 111.000 naoorlogse huurwoningen naar woningen zo-goed-als-nieuw terwijl de woonlasten (huur en energie) gelijk blijven. Het eerste jaar, 2014, levert 1.000 prototype-woningen op. Op basis van een beoogde aanpassing van regelgeving van minister Blok brengen corporaties een zogeheten `energiedienst' in rekening bij huurders, in ruil voor een comfortabele woning die evenveel energie oplevert als bij gemiddeld gebruik nodig is. Tegelijk worden tussen bouwpartijen en corporaties prestatiecontracten afgesloten die deze energie-belofte borgen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Verweij Houttechniek
Verweij Houttechniek is dé slimme systeempartner voor de zakelijke markt als het om duurzame houten ramen, deuren ...
Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.
Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...