Caparol laat de houten gevel kennismaken met Carat WoodPaint

Caparol laat de houten gevel kennismaken met Carat WoodPaint

Gepubliceerd op:

Bij de start van het zomerseizoen presenteert Caparol een verf voor houten gevels. Carat WoodPaint is ontwikkeld in Scandinavië. De verf is niet alleen in hoge mate bestand tegen weersinvloeden, maar ook tegen extreme luchtvervuiling. Het oppervlak van Carat WoodPaint reinigt zichzelf en behoudt daardoor jarenlang een schone en aantrekkelijke uitstraling. De nieuwe verf is onder meer geschikt voor gevelbetimmeringen, rabatdelen, houten woningen, schuren en schuttingen.

Zonder grondverf
Gebruiksgemak was een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van Carat WoodPaint. De verf bevat olie die diep in het hout doordringt. Grondverf is daardoor niet nodig. Op onbehandeld hout zijn twee lagen Carat WoodPaint genoeg. Door de ongewoon hoge concentratie vaste stof is de dekking bovengemiddeld goed. De verf is ook nog eens gemakkelijk en zonder zichtbare aanzetten te verwerken, vanwege de lange open tijd.

Glanskracht
Carat WoodPaint is verkrijgbaar in vrijwel iedere kleur. De acrylaathars in de verf draagt bij aan een glanskracht die langer in stand blijft dan bij een traditionele alkydharsverf gebruikelijk is.

Zelfreinigend
Carat WoodPaint is één van de verven met het Caparol Clean Concept. Daarin stoten minerale deeltjes van microscopische grootte vuil actief af. De kleine hoeveelheden vuil die op het oppervlak achterblijven spoelen er bij regen gemakkelijk weer af dankzij de unieke oppervlaktestructuur. In Istanbul, waar vervuilde gevels als gevolg van luchtverontreiniging een groot probleem vormen, werd de verf uitgebreid getest. Houten gevels die met Carat WoodPaint waren behandeld bleken na een jaar beduidend schoner te zijn dan oppervlakken met conventionele houtverven.

Een greep uit ons leveranciersregister

Raetsheren
Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...
WoonEnergie
Als onderdeel van Eneco is WoonEnergie de brug naar de corporatiemarkt voor de innovatie ontwikkelingen ...
BSH Huishoudapparaten B.V.
BSH Huishoudapparaten B.V. is in Nederland verantwoordelijk voor de marketing, sales en service van de huishoudapparaten ...