Snelle vloerisolatie met groot effect dankzij Drowa

Snelle vloerisolatie met groot effect dankzij Drowa

Gepubliceerd op:

Drowa vloerisolatie is een snelle manier om woningen effectief te isoleren, telt mee bij het verkrijgen van een beter Energielabel en levert een besparing op in het onderhoud van de woning. Drowa brengt de luchtvochtigheid in huis in balans en zorgt voor een comfortabel en gezonder leefklimaat.

Drowa isolatiechips wordt als laag los gestort in de kruipruimte van woningen. Het aanbrengen gebeurt zonder ingrijpende aanpassingen en is daarom snel klaar. De overlast voor de bewoners blijft in de meeste gevallen tot maximaal twee uren beperkt.

Gedeclareerde R-waarden
De energetische isolatiewaarden van Drowa zijn recent nog veelvuldig gemeten door TNO en berekend via NEN 1068-2012 en na controle goedgekeurd door het BCRG (Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheid). Daarmee zijn de isolatiewaarden opgenomen in de ISSO-databank voor Gelijkwaardigheidsverklaringen. Hierdoor mag een EPA-adviseur de R-waarden rechtstreeks meenemen in zijn EPC berekeningen voor een Energielabel.
Voorwaarde voor het overnemen van de R-waarden van Drowa in een EPA-advies is wel, dat aangetoond kan worden dat er in de betreffende kruipruimte inderdaad isolatiechips van het merk Drowa zelf zijn toegepast.

Comfortabel en gezond leefklimaat
Met Drowa wordt in één keer afgerekend met alle problemen die ontstaan door een vochtige kruipruimte. De werking van Drowa is gebaseerd op het benutten van natuurkundige principes waarvan de werking door TNO is bewezen. Drowa bodemisolatie brengt de luchtvochtigheid in huis in balans en zorgt voor een comfortabel en gezonder leefklimaat in huis.

Minder onderhoudskosten
Drowa zorgt voor zowel verduurzaming van de constructie als van de installatie onder de vloer. Dit scheelt in onderhoud en onderhoudskosten. Door het terugdringen van vocht in en onder huis krijgen houtrot en corrosie van installaties in de kruipruimte weinig kans. Hierdoor zal een houten vloer droog blijven waardoor de kans op schimmelaantasting nihil wordt. Ook bijvoorbeeld het eroderen van leidingen door vocht wordt dankzij Drowa tegengegaan.

Kruipruimte blijft toegankelijk
Na het toepassen van Drowa blijft de kruipruimte toegankelijk. Wanneer er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd kan men gewoon door de laag Drowa heen waden en op de plek van de werkzaamheden de polystyreen schelpen simpelweg aan de kant schuiven.
Soms is het nodig om de bodemisolatie tijdelijk te verwijderen, zoals bij herstel van een rioollekkage. Gebroeders de Vries heeft voor dergelijke situaties een speciale techniek ontwikkeld, waarmee het isolatiemateriaal snel en tijdelijk uit de kruipruimte wordt gehaald. Dankzij deze service kunnen alle werkzaamheden binnen één dagdeel worden uitgevoerd. De bewoner hoeft maar één keer thuis te zijn en het woonbedrijf kan volstaan met één telefoontje of e-mail.

Interesse gekregen in de EPS-chips van Drowa? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Een greep uit ons leveranciersregister

Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...
Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...
Breijer Loodgieters
Breijer biedt u alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden. We renoveren bitumen en zinken dakbedekkingen ...