Ouderen langer veilig thuis!

Ouderen langer veilig thuis!

Gepubliceerd op:

Woonzorg Nederland heeft samen met Habion en Wooncompagnie een challenge uitgeschreven om ouderen langer (brand-)veilig thuis te laten wonen. Quality Creations heeft hier samen met Akkedeer op ingeschreven met het Leefsamen concept. 26 inzendingen en 18 pitches later mochten zij op 2 maart jl. als winnaars een cheque van 50.000 in ontvangst nemen om een pilot te gaan uitvoeren.

Waarom was deze challenge opgezet; ‘Brandveiligheid staat bij woningcorporaties hoog op de agenda. Senioren wonen langer zelfstandig thuis. Vluchten bij brand wordt een steeds grotere uitdaging vanwege verminderde vitaliteit, grotere afhankelijkheid van rollators of scootmobielen en soms beginnende dementie. Daarom hebben we deze challenge als woningcorporaties gezamenlijk opgezet. We zijn enthousiast over de inzendingen; ’LeefSamen’ is unaniem als winnende innovatie gekozen. Met name de inzet van het sociale netwerk van senioren en de buurt in het geval zich brand voordoet, gaf de doorslag,’ aldus Woonzorg Nederland, Habion en Wooncompagnie.

Het inzetten van deze sociale omgeving gebeurt met behulp van slimme sensoren die op een eenvoudige wijze in ieder huis kunnen worden aangebracht. Als een van deze sensoren in werking treedt worden de naasten, bijvoorbeeld familie, buren en vrienden gealarmeerd zodat hulp snel ter plaatse is. Naast een veiliger woonomgeving ontstaat er meer verbinding tussen de oudere en hun directe omgeving.

De sensoren die geplaatst worden spreken aan bij inactiviteit (valongevallen), brand, dwaling en ook wordt een paniek knop geboden. Bijkomend voordeel van deze oplossing; het project loopt vooruit op de rookmelderplicht die onze overheid in wil gaan stellen per 1 juli 2022. De meeste slachtoffers van woningbranden zijn ouderen, die zorg is hiermee ook ingevuld.

De Leefsamen oplossing heeft diverse prijzen gewonnen waaronder de Gouden Rookmelder 2019 en behaalde een 2e plaats in de European Fire Safety Award. Bel voor meer informatie met John van Adrichem van Quality Creations op 015-3693965 of mail naar info@qualitycreations.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

GOM Schoonhouden BV
Gom: jouw schoonmaakpartner bij woningcorporaties ...
Nu-Swift Brandbeveiliging B.V.
Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...