Intersell en Van Lierop maken korte metten met zwam. ‘We doen het goed of we doen het niet’

Intersell en Van Lierop maken korte metten met zwam. ‘We doen het goed of we doen het niet’

Gepubliceerd op:

Onze eerste kennismaking met Intersell is al weer even geleden, 2004 om precies te zijn. De vraag aan ons indertijd was: ‘meedenken over zwambestrijding in Amsterdamse panden’, veelal bezit van woningstichting De Alliantie. De kennismaking was heel prettig en wij merkten direct dat wij met een serieuze partij aan tafel zaten. Een bedrijf met een geheel eigen visie over renoveren en alles wat daarbij komt kijken. Ze zaten niet te wachten op half werk, maar een passende oplossingen na gedegen onderzoek en een langdurige samenwerking met een specialist als Van Lierop.

Serieuze aanpak met duidelijke vuistregels
In tegenstelling tot sommige aannemers, pakte Intersell de zwamproblemen in veel Amsterdamse panden serieus aan. Een plan van aanpak met duidelijke vuistregels. We doen het goed of we doen het niet. Eerst goed onderzoeken en alle problemen onderkennen en vervolgens rapporteren. Naast het gevolg ook de oorzaken opzoeken en herstellen. Gebruikmaken van de juiste expertise, bestrijding en herstel-methodieken. Aangrenzende panden meenemen in het onderzoek, om verrassingen in de toekomst te voorkomen. Door het delen van (zwam)kennis is er bij projectleiders, uitvoerders en uitvoerende medewerkers bewustwording ontstaan over de gevaren van zwam en vocht en het belang van een goede aanpak. Wij hebben indertijd een presentatie over zwam gegeven, tijdens een Intersell toolbox meeting.

Van Lierop kan zich goed vinden in de hoge eisen van Intersell
Intersell was een van de eerste opdrachtgevers die ons indertijd liet kennis maken met de lean filosofie. Bij Intersell is deze methode vooral een manier van werken, waarbij alles en iedereen in de onderneming en onderaannemers zich richt op het creëren van waarde voor de klant in alle processen. Wij hebben hier bij Van Lierop veel van geleerd. Hiermee is onze samenwerking met Intersell naar een hoger plan getrokken, hetgeen bij opdrachtgevers van Intersell niet onopgemerkt is gebleven. Door de hoge eisen die Intersell stelt aan zijn onderaannemers, blijven we zelf ook scherp en dat is prettig.

Samen sterk
Ondertussen ligt er een stevige samenwerkingsbasis bij Van Lierop en Intersell. Wij werken onder een meerjarige raamovereenkomst. Voor Intersell voeren wij inspecties uit, herstellen wij door zwam aangetaste houten balken en spantbenen, bestrijden wij houtaantastende schimmels en insecten, injecteren wij tegen optrekkend vocht, isoleren kruipruimtes en maken kelders waterdicht. Intersell staat inmiddels bekend in de markt  als dé partij die een specialistische zwamaanpak heeft ontwikkeld. De fijne samenwerking en bijdrage aan deze mooie reputatie, maakt ons trots.

Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
S&P Holland B.V.
Soler & Palau, de grootste fabrikant van ventilatoren van Europa ...
Inspectus
Specialist in asbest, houtaantasters en kruipruimtes ...