De Key stelt woning beschikbaar voor tijdelijke opvang gescheiden ouders

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie De Key in Amsterdam heeft het eerste Parentshouse geopend. In deze corporatiewoning kunnen ouders terecht die door een scheiding snel onderdak nodig hebben. Ze kunnen maximaal een jaar in het Parentshouse verblijven, op zoek naar een nieuwe woning.

De Key opende deze opvangwoning in de Amsterdamse wijk IJburg. Het aantal echtscheidingen waarbij kinderen zijn betrokken, is daar hoog. Veel ouders kunnen onder de huidige omstandigheden niet snel een nieuwe woning vinden. Kopen is lastig, de huur in de vrije sector is vaak te hoog en de wachtlijsten voor een sociale huurwoning lang. Dat leidt ertoe dat veel gescheiden ouders het eiland verlaten en noodgedwongen ver van hun kinderen gaan wonen. Om daar iets aan te doen, klopte een plaatselijke dominee enige tijd geleden aan bij corporatie De Key. Hij zocht een woning waar ouders tijdelijk onderdak vinden bij een scheiding, zodat ze dicht bij hun kinderen kunnen zijn. De Key stelde daarop een huis beschikbaar op IJburg: het Parentshouse. De stichting die de dominee oprichtte, huurt de woning van De Key. De deelnemers willen kwetsbare groepen de helpende hand bieden in een moeilijke periode van hun leven.

De vrije sector huurwoning biedt plaats aan drie bewoners die hun huur betalen aan de stichting. De Key sluit niet uit dat er in de toekomst meer dergelijke woningen zullen komen.

Bron: aedes.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Coenen Automatische Deuren is uw betrouwbare partner voor oplossingen op het gebied van automatische deuren ...

Gevestigd in Goor aan het Twentekanaal zorgen zo'n 150 medewerkers er voor dat Eternit BV iedere dag ...

DOM Nederland is expert in het ontwikkelen en verkopen van de hoogste kwaliteit sluittechniek en toegangscontrole ...