LENS helpt woningcorporaties verduurzamen met nieuwe subsidieregeling (SCE)

LENS helpt woningcorporaties verduurzamen met nieuwe subsidieregeling (SCE)

Gepubliceerd op:

LENS heeft voor vier woningcorporaties de Subsidie Coöperatieve Energieopwekking (SCE) aangevraagd. De subsidieregeling is vanaf 1 april 2021 geopend en is ter vervanging van de Regeling Verlaagd Tarief, ofwel de postcoderoosregeling voor energiecoöperaties. LENS heeft hiervoor de energiecoöperatie Zonnebuur opgericht zodat klanten met minimale inspanning kunnen versnellen met hun verduurzamingsuitdaging.

Resultaten op hoofdlijnen
Als alle aanvragen worden toegekend zullen er in totaal 49 wooncomplexen worden voorzien van in totaal 8.000 zonnepanelen. Deze zorgen voor een jaarlijkse CO2-besparing van 1.242.000 kg en dragen bij aan het energielabel van de woningen. De leden zullen worden geworven onder de huurders van de deelnemende woningcorporaties. Zij kunnen bijna kosteloos lid worden en ontvangen vervolgens voor 15 jaar lang een subsidiebedrag.

Voordelen
De klanten van LENS participeren omdat de subsidie het mogelijk maakt om te verduurzamen zonder zelf te investeren. Er is geen toestemming van huurders nodig voor het plaatsen van de panelen en huurders van binnen of buiten het wooncomplex kunnen profiteren. Maximale benutting van het beschikbare dakoppervlak levert een gunstige bijdrage aan het energielabel van de woningen. LENS biedt maatwerk voor de verschillende corporaties. Zo kunnen ze dakonderhoud bieden tijdens de subsidieperiode en is er ruimte in het model om door een eigen bijdrage van de corporatie het huurdersvoordeel verder te verhogen. Ook is Zonnebuur zo ingericht dat er voor gemengde VVE’s aanvragen zijn gedaan door LENS.

Complete ontzorging
Als full-service zonpartner kunnen woningcorporaties rekenen op volledige ontzorging door LENS. Van quickscan, haalbaarheidsstudie en financieringsplan tot het indienen van de subsidieaanvragen. Zonnebuur is statutair zo ingericht dat de subsidie-opbrengst optimaal verdeeld zal worden tussen dakhuur voor de woningcorporatie en woonlastenverlichting voor de huurders. Voorop staan altijd de beleidsdoelen van de woningcorporatie. Met veel ervaring in huurderscommunicatie en een gemiddelde bewonerstevredenheid van 8.5, neemt LENS ook alle deelnemerswerving uit handen. Na realisatie zal Zonnebuur het PV-systeem minimaal 15 jaar exploiteren.

“Zonnepanelen voor de gestapelde bouw van woningcorporaties en bovendien hun gemengde VVE’s. Deze SCE ronde is een ‘perfect storm’. Subsidieregeling, huurdersoordeel en praktische uitvoerbaarheid voor woningcorporaties komen hierin prachtig samen. Ik ben trots op het team dat dit met Zonnebuur zo heeft kunnen opzetten” - Christiaan Brester, Directeur LENS.

OVER LENS
LENS ontwikkelt, realiseert en beheert sinds 2012 zonnedaken door heel Nederland. Dit doen we met een langetermijnvisie omdat wij geloven in duurzaam, zorgeloos rendement. Voor elke business case geldt immers: duurzaamheid duurt het langst.


Een greep uit ons leveranciersregister

GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...
C3 Living
Een (t)huis voor iedereen...
IsoBouw Systems BV
IsoBouw onderzoekt continu wat echt werkt in de praktijk. Door goed naar de markt te luisteren, is IsoBouw als geen ander ...