Goed geïsoleerde begane grond vloeren

Goed geïsoleerde begane grond vloeren

Gepubliceerd op:

Renovatievloeren zijn uitermate geschikt om oude houten vloeren te vervangen en het wooncomfort te verbeteren. Daarnaast worden deze vloersystemen ook gebruikt bij grootschalige renovatieprojecten. Wanneer een vloer vervangen moet worden zijn er meerdere opties voor een renovatievloer mogelijk.

Wij adviseren per situatie welke renovatievloer het meest geschikt is. Mogelijke renovatievloeren zijn een combinatievloer en een cassettevloer. Dit zijn goed geïsoleerde vloeren met verschillende Rc waardes variërend van 3.7 t/m 6.5 m2 K/W.

De aanwezigheid van zwam en andere houtaantasters kan een aanleiding zijn om vloeren te vervangen. Zwamtotaal voert projecten met vloerrenovaties en bestrijdingswerkzaamheden vakkundig voor u uit.

Een zwamprobleem in of op het hout van woningen brengt ongemerkt grote risico’s met zich mee. Het tast de constructie aan, vaak met ernstige verzwakking tot gevolg. Bovendien kan de aanwezigheid van zwam gezondheidsklachten bij gebruikers en bewoners veroorzaken. Met name ouderen en mensen met astma kunnen flinke last ondervinden van de aanwezigheid van de zwamsporen in de lucht. Een specialistische aanpak ik daarom van groot belang.

Zwam, bruinrot en houtworm zijn aantasters die ongewenst zijn in iedere woon- of werkomgeving. Zwamtotaal is gespecialiseerd in het zorgvuldig verwijderen en bestrijden van de aangetaste delen van de woning. Daarbij wordt de volgende werkwijze gehanteerd:
  1. Onderzoek: wij starten met een inventarisatie in de woning om eventuele aantasting in kaart te brengen. Belangrijk is om de bron op te sporen, waardoor de zwammen zijn ontstaan. Op basis van de bevindingen kan een goed plan van aanpak worden opgesteld.
  2. Offerte: de uit te voeren werkzaamheden worden met de opdrachtgever besproken. Eventuele wensen worden hierin meegenomen.
  3. Inboedel uithuizen: bij een vloerrenovatie wordt de inboedel door een erkend verhuizer uitgehuist en opgeslagen.
  4. Destructief en bestrijding: hierna volgen de destructieve werkzaamheden. De aangetaste houten delen worden verwijderd en vervolgens wordt er een bestrijding uitgevoerd.
  5. Bouwkundig: geheel afhankelijk van de wens van onze opdrachtgever wordt er een nieuwe vloer aangebracht. Dit kunnen houten balken met houten vloerdelen en een laag isolatie zijn, maar een andere mogelijkheid is een zogenaamde renovatievloer. Hiermee onttrekken wij alle houten delen uit de vloer waardoor de kans op eventuele houtaantasters in de toekomst 0% is.
Neem voor meer informatie contact op, bel 0318-734190 of ga naar de site www.zwamtotaal.nl
Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Noodliften.nl B.V.
Noodliften houdt uw bewoners mobiel door de snelle montage van tijdelijke trapliften ...