Verzeker uw huurders van een comfortabel binnenklimaat bij een lager energieverbruik

Verzeker uw huurders van een comfortabel binnenklimaat bij een lager energieverbruik

Gepubliceerd op:

Wilt u voor uw huurders het comfort verhogen en tegelijk de energiekosten van de CV installatie verlagen? IMI-Heimeier biedt u dé oplossing met de thermostatische afsluiters Eclipse voorzien van automatische debietregeling (AFC-technologie). Informeer bij uw installateur (of rechtsreeks bij ons), een energiebesparing van de CV installatie tussen de 20% tot 30% is snel haalbaar!

Onze Eclipse radiatorafsluiters met AFC-technologie blijven het juiste debiet doorlaten bij veranderende condities van een systeem. Hierdoor wordt het ruimte comfort verzekerd en een geoptimaliseerd energieverbruik gegarandeerd.
De Eclipse is naast de standaard versie (10-150 l/h) nu ook leverbaar in een 30 tot 300 l/h high flow versie - de Eclipse 300 - de optimale oplossing voor HVAC-systemen met grote debieten, bijvoorbeeld bij lage temperatuur systemen.

Monteren, instellen en vergeten!
Het benodigde debiet van de afzonderlijke radiatoren wordt direct ingesteld op de Eclipse thermostatische radiatorafsluiter. Het waterzijdig inregelen is simpel en snel uit te voeren door de afsluiter op de  juiste stand in te stellen.
De IMI-Heimeier Eclipse heeft een unieke geïntegreerde debietregelaar die overdebieten voorkomt, het ingestelde debiet wordt niet overschreden. Zelfs niet als er een overdebiet is, bijvoorbeeld door het sluiten van andere afsluiters of tijdens de opwarmfase in de ochtend. De Eclipse regelt automatisch het debiet naar de ingestelde waarde, ongeacht het drukverschil. Complexe berekeningen om de instelwaarden te bepalen zijn daarom niet nodig.

Toepassing
De Eclipse thermostatische afsluiters van IMI Heimeier zijn geschikt voor gebruik in tweepijp-verwarmingsinstallaties en instelbaar van 10 tot 300 ltr (afhankelijk van het type).
In renovatieprojecten hoeft het drukverlies in de leidingen in oude systemen niet bepaald te worden, alleen de verwarmingscapaciteit en het resulterende maximum debiet moet worden bepaald.
Het minimum drukverschil moet over de meest ongunstige afsluiter gaan. Indien nodig, kan dit worden gemeten om ook de instelling van de pomp te optimaliseren.

Belangrijkste kenmerken:
  • Eenvoudig ontwerp, er zijn geen complexe leidingberekeningen nodig
  • Eenvoudig in gebruik: installeer, stel in en klaar!
  • Naast de standaard uitvoering 10-150 l/h (oranje kap) nu ook verkrijgbaar in een 30 – 300 l/h high flow versie (groene kap) voor HVAC-systemen met hoge debieten (grote radiatoren en lage temperatuur verwarming)
  • Eenvoudige instelling en aflezing van het debiet direct op de afsluiter
  • Het ingestelde debiet wordt nooit overschreden
  • Geen hydraulische interferentie als andere afsluiters openen of sluiten
  • Bewezen technologie – al meer dan 7 jaar succesvol toegepast
  • Uitwisselen of testen van het bovendeel onder druk mogelijk
  • Complete AFC product range voor alle types radiatoren & vloerverwarming
  • Hoog comfort, laag energieverbruik, tevreden klanten!
Lees meer op onze website: https://www.imi-hydronic.com/nl-nl/afc-technologie


Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...