Veilige rookgasafvoer voor uw bewoners!

Veilige rookgasafvoer voor uw bewoners!

Gepubliceerd op:

Helaas overlijden er jaarlijks mensen als gevolg van koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast belandt er ook nog een aanzienlijk aantal in een ziekenhuisbed. Bij het los raken van rookgasafvoerbuizen en/of dakdoorvoeren kan er namelijk koolmonoxide vrijkomen. Dat ruik je niet, dat proef je niet en dat zie je niet. Een vergiftiging, soms met dodelijke afloop, kan het gevolg zijn. Kies voor veiligheid voor uw bewoners, kies voor UbiFit Concentrisch Push-Fit van Ubbink!

Aanleiding
In november 2015  heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid het rapport gepubliceerd ‘Koolmonoxide – Onderschat en onbegrepen gevaar’, naar aanleiding van de problematiek rondom het aantal slachtoffers als gevolg van koolmonoxidevergiftiging door verwarmingsinstallaties. Hierdoor is behoefte ontstaan aan veiligheidsoplossingen op het gebied van rookgasafvoer. Ubbink heeft hierin haar verantwoordelijkheid genomen en het UbiFit Concentrisch Push-Fit rookgasafvoersysteem ontwikkeld.

Veiligheid
Ter bevordering van de veiligheid adviseert de vereniging van rookgasafvoerfabrikanten Rogafa om voortaan te kiezen voor concentrische rookgasafvoer voor nieuwbouw én bij renovatie. Concentrische systemen bieden, door de pijp-in-pijp constructie, een extra vangnet bij lekkages. Bij lekkage van de binnenbuis komen de rookgassen niet in de opstellingsruimte, maar direct in de luchttoevoer van de ketel. Deze springt hierdoor op storing waardoor de kans op koolmonoxidevergiftiging wordt verkleind. Dit maakt het systeem ‘failsafe’.

In de meeste landen in Europa is concentrisch al verplicht. In Nederland is dat niet zo en wordt er vaak nog voor enkelwandige systemen gekozen, omdat die goedkoper zijn. Het kostenaspect speelt dus een belangrijke rol bij de keuze voor een concentrisch systeem. Daarom heeft Ubbink een Push-Fit systeem ontwikkeld dat volledig in eigen huis wordt geproduceerd. Concentrische systemen zijn sec qua materialen duurder. Daar staat tegenover dat er de helft minder gebeugeld hoeft te worden dan bij dan een enkelwandig systeem of een traditioneel concentrisch klembandsysteem. Ook neemt de constructie minder ruimte in beslag. De besparing op montagekosten en de voordelige prijstelling, zorgen ervoor dat dit concentrische systeem van Ubbink net zo veel kost als een enkelwandig systeem en u prijsbewust kunt kiezen voor concentrisch. Met Ubbink is veiligheid nog nooit zo voordelig geweest!

De voordelen van UbiFit Concentrisch Push-Fit
  • Veilig
  • Eenvoudige installatie
  • Ruimtebesparend
  • Zo scherp geprijsd dat het niet meer kost dan een enkelwandig systeem!
Ubbink, voor uw gemak!

www.ubbink.nl/maximaleveiligheid

Een greep uit ons leveranciersregister

Econtro
Het merkonafhankelijke platform voor beheer, monitoring en energiesturing ...
C3 Living
Een (t)huis voor iedereen...
Elro Dakbedekking
Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid ...