Ontdek de magie van zonale ventilatie

Ontdek de magie van zonale ventilatie

Gepubliceerd op:

Verse lucht op het juiste moment, in de juiste ruimte. Dat is het kernprincipe achter zonale ventilatie. Om dat te verkrijgen gaat DUCO een woning beschouwen als een verzameling zones. Het licht laat je niet branden in de keuken als je er niet meer bent. Dus waarom zou er geventileerd worden? Intelligente zonesturing zorgt er voor dat er enkel geventileerd wordt in die zones waar het op dat moment nodig is.

Zonaal ventileren is slim ventileren
Dat brengt enkele concrete voordelen met zich mee. Zonale ventilatiesystemen van DUCO moeten hierdoor minder hard werken, waardoor ze minstens 30% minder geluid produceren. Hierdoor blijft het toestel mooi op de achtergrond.

Daarnaast zijn ze ook een pak energiezuiniger. Gericht afvoeren en alleen wanneer nodig zorgt er voor dat een zonaal ventilatiesysteem tot 40% energiebesparing oplevert. Mooi meegenomen voor het milieu en voor de rekening.

Bovendien draagt zonaal ventileren bij aan het thermisch comfort van de woning. Bij aanvoeren van verse lucht (mechanisch of natuurlijk) vermengt de buitenlucht zich met de binnenlucht. Door de zonale werking wordt er een lager gelijktijdig debiet aangevoerd, waardoor de impact op de binnentemperatuur miniem is.

Een antwoord op elke vraag
Zonale ventilatie is het concept voor woningen van de toekomst. Met of zonder warmteterugwinning, grote of kleine debieten, voor elk project bestaat een oplossing.

Dit is de magie van zonale ventilatie! Stilte en energie-efficiëntie, gekoppeld aan indrukwekkende prestaties en dat voor elke mogelijke situatie. Ontdek het hele verhaal en alle oplossingen bij DUCO!

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...