Groningen wil betaalbare huurwoningen in Meerstad

Groningen wil betaalbare huurwoningen in Meerstad

Gepubliceerd op:

De gemeente Groningen wil nog dit jaar te beginnen met een nieuwe vorm van sociale woningbouw in de wijk Meerstad. De woningen zullen niet gebouwd worden door een woningcorporatie, maar door een nieuw sociaal woonbedrijf. De plannen zijn een uitvloeisel van het Bouwoffensief Groningen dat medio vorig jaar werd ingezet om de woningmarkt vlot te trekken.

Samen met Bureau Meerstad zoekt de gemeente naar een geschikte plek voor 30 energieneutrale woningen met een huur van maximaal 650 euro. Dit initiatief komt volgens wethouder Roeland van der Schaaf tegemoet aan de toenemende vraag naar betaalbare woningen in de stad. De gemeente verpacht de grond aan het woonbedrijf. Dat kan door slim te bouwen de huurprijs laag houden. Afgesproken is dat de maximale huur onder de grens voor huurtoeslag blijft, zodat bijvoorbeeld ook jonge gezinnen de mogelijkheid krijgen om in Meerstad te gaan wonen.

Naast de opgave om voldoende betaalbare woningen te bouwen, wijst Van der Schaaf ook op het werkgelegenheidsaspect. "Het Bouwoffensief is ook bedoeld om werkgelegenheid in de bouwsector op peil te houden. Dit initiatief levert daar een mooie bijdrage aan en we zullen er met zijn allen hard aan moeten werken om het daadwerkelijk te realiseren. Maar wat mij betreft gaat in het najaar de eerste paal de grond in."

Een greep uit ons leveranciersregister

Alvast
Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...
Breijer Verwarmingstechniek & Koeltechniek
Comfortabel wonen, verblijven en werken begint met een comfortabele omgeving. Een uitgekiend klimaat ...
Man&Mach
Wij zijn een specialist die niet alleen saneert, maar ook renoveert en herstelwerkzaamheden uitvoert ...