Top 3 hoogst scorende woningcorporaties van Nederland

Top 3 hoogst scorende woningcorporaties van Nederland

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Domijn, Volkshuisvesting Arnhem en Dunavie zijn de best scorende woningcorporaties als het gaat om goed werkgeverschap. Deze resultaten blijken uit het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory en Intermediair. Het onderzoek is dit jaar voor de twaalfde keer uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek hebben 316 organisaties deelgenomen.


De tevredenheid van de medewerkers over de organisatie bepaalt de Beste Werkgeversscore van een werkgever. Woningcorporatie Domijn behaalde een 8,4 voor tevredenheid, Volkshuisvesting Arnhem behaalde een 8,2 en Dunavie een 8,1. Hoge scores, het Nederlandse gemiddelde ligt op een 7,5.

KLM Royal Dutch Airlines (categorie meer dan 1000 medewerkers) en URENCO Nederland (minder dan 1000 medewerkers) scoorden overall het hoogst op tevredenheid. Zij scoorden beiden 8,9 en mogen zich een jaar lang de Beste Werkgevers van 2013 noemen.

Goed werkgeverschap
Een van de geheimen van goed werkgeverschap is dat het voor iedereen duidelijk is wat het doel van de organisatie is en waarom het werk elke dag verzet wordt. Binnen deze corporaties laat men daarnaast een enorme betrokkenheid bij de organisatie en haar doelstelling zien. Mede hierdoor staan bovengenoemde corporaties alle drie in de top 10 van de Beste Werkgeverslijst met minder dan 1000 medewerkers.

Beste Werkgevers magazine
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Beste Werkgevers magazine 2013 en verwerkt in Intermediair Magazine (editie 10 oktober). In dit magazine is te zien wie de honderd Beste Werkgevers van 2013 zijn, op welke onderwerpen deze organisaties goed scoren en misschien wel het belangrijkste: waarom hun medewerkers hen een aantrekkelijke werkgever vinden. U kunt de complete lijst van de honderd Beste Werkgevers en het digitale magazine ook vinden op de website www.beste-werkgevers.nl.

Behoort uw corporatie ook tot één van de Beste Werkgevers van Nederland?
Schrijf u dan voor 1 april in voor deelname aan Beste Werkgevers 2014. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Effectory via 020-3050102 of via www.effectory.nl/bwo.

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...