Alliantie laat 364 zonnepanelen plaatsen

Alliantie laat 364 zonnepanelen plaatsen

Gepubliceerd op:

Corporatie de Alliantie gaat 364 zonnepanelen plaatsen op 10 appartementencomplexen in Amersfoort, Almere, Gooi- en Vechtstreek en Amsterdam. Daartoe heeft de corporatie een contract ondertekend met KiesZon en Do The Bright Thing. Het is het eerste omvangrijke zonnestroomproject dat zonder subsidie tot stand komt.

De 364 zonnepanelen die worden geplaatst, zijn goed voor 1 megawatt zonnestroomvermogen. Zo kan de corporatie haar huurders zonnestroom leveren voor de liften en de trappenhuizen. In mei moet de plaatsing bij de meeste complexen rond zijn. Amsterdam komt later aan de beurt. De raamovereenkomst die de drie partijen ondertekenden om dit project mogelijk te maken, is uniek in de corporatiesector. Nog nooit eerder kwam een project van dergelijke omvang zonder subsidie tot stand. Er is een financieringsconstructie gevonden waarbij de Alliantie zelf niet hoeft te investeren. KiesZon neemt alle financiële en technische risico’s voor rekening, maar ook de exploitatie. Na de looptijd van 15 jaar worden de zonnestroominstallaties ‘om niet’ eigendom van de Alliantie.

Deze constructie biedt Alliantie de gelegenheid om risicoloos te verduurzamen. De corporatie kan groene stroom gaan inzetten in de complexen en vermijdt zo de de risico’s van prijsstijgingen van elektriciteit.

Bron: de-alliantie.nl/kieszon.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Lightronics B.V.
Altijd de juiste lichtoplossing ...
Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...
IMI Hydronic Engineering
IMI Hydronic Engineering is specialist op het gebied van hydronische distributiesystemen ...