Alliantie laat 364 zonnepanelen plaatsen

Alliantie laat 364 zonnepanelen plaatsen

Gepubliceerd op:

Corporatie de Alliantie gaat 364 zonnepanelen plaatsen op 10 appartementencomplexen in Amersfoort, Almere, Gooi- en Vechtstreek en Amsterdam. Daartoe heeft de corporatie een contract ondertekend met KiesZon en Do The Bright Thing. Het is het eerste omvangrijke zonnestroomproject dat zonder subsidie tot stand komt.

De 364 zonnepanelen die worden geplaatst, zijn goed voor 1 megawatt zonnestroomvermogen. Zo kan de corporatie haar huurders zonnestroom leveren voor de liften en de trappenhuizen. In mei moet de plaatsing bij de meeste complexen rond zijn. Amsterdam komt later aan de beurt. De raamovereenkomst die de drie partijen ondertekenden om dit project mogelijk te maken, is uniek in de corporatiesector. Nog nooit eerder kwam een project van dergelijke omvang zonder subsidie tot stand. Er is een financieringsconstructie gevonden waarbij de Alliantie zelf niet hoeft te investeren. KiesZon neemt alle financiële en technische risico’s voor rekening, maar ook de exploitatie. Na de looptijd van 15 jaar worden de zonnestroominstallaties ‘om niet’ eigendom van de Alliantie.

Deze constructie biedt Alliantie de gelegenheid om risicoloos te verduurzamen. De corporatie kan groene stroom gaan inzetten in de complexen en vermijdt zo de de risico’s van prijsstijgingen van elektriciteit.

Bron: de-alliantie.nl/kieszon.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...
Jansen Huybregts Onderhoud Renovatie B.V.
Jansen Huybregts is actief in onderhoud en renovatie van vastgoed ...
HowAboutYou B.V.
Wij spreken de taal en begrijpen de dynamiek bij onder meer overheden en wooncorporaties ...