Publieksvriendelijk steigerwerk en tijdelijke personenliften houden Cliostede toegankelijk tijdens renovatie

Publieksvriendelijk steigerwerk en tijdelijke personenliften houden Cliostede toegankelijk tijdens renovatie

Gepubliceerd op:

Cliostede, het wooncomplex aan de Cliostraat te Eindhoven, wordt intern op grote schaal gerenoveerd door Knaapen Groep. Het is een noodzakelijke ingreep, maar dit traject mag de bewoners natuurlijk zo min mogelijk overlast bezorgen. Om de appartementen toegankelijk te houden voor bewoners, verzorgde materieelverhuurder RECO een slimme totaaloplossing.

In de komende maanden worden voor 140 woningen de inpandige personenliften, keukens en badkamers van woningen en de centrale cv-installatie gerenoveerd. Het complex telt 9 etages zonder permanente galerijen en 7 interne opgangen voorzien van een trappenhuis en lift.

Publieksvriendelijke steiger en liften
Om de renovatie efficiënt én publieksvriendelijk aan te pakken, heeft RECO tijdelijke barrièrevrije galerijen ontworpen en aangebracht inclusief noodtrappenhuis. Hiermee vangt RECO de liftcapaciteit van twee inpandige liften op met de inzet van één tijdelijke personenlift. Met publieksvriendelijk steigermaterieel als tijdelijke galerijen bespaart Knaapen Groep de helft aan liftopstellingen en bieden ze de bewoners barrièrevrije toegang tot hun woning. Voor de oriëntatieverlichting op de galerij is gebruik gemaakt van Hawkeye tube-lights. Als de inpandige personenliften gerenoveerd zijn, vervangt RECO de personenliften voor goederenliften. Hiermee vervoert Knaapen Groep straks de materialen voor de renovatie van de woningen.

Uitvoering
Om de galerijen te plaatsen moest men een oplossing voor de luifels boven de entrees bedenken. De luifels steken een aantal meter uit en zouden gedemonteerd moeten worden ter ondersteuning van de galerijen. RECO kon met haar ondersteuningsmaterieel de luifels overkappen zodat Knaapen Groep extra arbeid en schade aan het complex kon vermijden.

Met het materieeladvies van RECO behouden de bewoners van Cliostede niet alleen toegang tot hun woning, maar kan Knaapen Groep ook kostenefficiënter te werk gaan. Daarbij komen de galerijen opnieuw van pas in fase 2 bij het gebruik van de goederenliften. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een lagere totaalprijs van de renovatie.

Voor meer informatie over de geleverde diensten en het materieelverhuur van RECO bezoekt u RECO Lift en RECO.

      

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...