Caparol zet nieuwe stap naar een duurzamere verfbranche

Caparol zet nieuwe stap naar een duurzamere verfbranche

Gepubliceerd op:

Verffabrikant Caparol is begonnen met de introductie van gerecyclede emmers. Drie verschillende binnenmuurverven zijn voortaan verpakt in emmers die zijn gemaakt van consumenten-afval.

Minder CO2, minder aardolie
De nieuwe emmers zijn grotendeels gemaakt van consumenten-afval. Het gebruik van ‘post consumer recyclaat’ (PCR) als grondstof zorgt voor een aanzienlijke CO2-reductie. Wanneer straks alle drie producten uit de CapaTex-groep in de nieuwe emmers worden geleverd, levert dit een CO2-reductie op van ruim 16 ton op jaarbasis. Bovendien bespaart iedere 10 liter PCR-emmer 0,57 liter aardolie, vergeleken met een verpakking die met nieuwe grondstoffen wordt gemaakt. De hoeveelheid grondstoffen voor de productie van plastic (polypropyleen) uit gerecycled materiaal is een fractie van de hoeveelheid die nodig is voor het vervaardigen van ‘nieuw’ plastic.

Efficiënt
CapaTex Mat S1+ combineert de populaire eigenschappen van CapaTex Mat met een schrobvast oppervlak (S1) én een extreem goede dekking (D1). Die optelsom levert een product op met unieke mogelijkheden. Zo kunnen projecten efficiënt uitgevoerd worden, zonder concessies aan de kwaliteitseisen die de opdrachtgever stelt. Daar komt bij dat één laag van de nieuwe verf in de meeste gevallen voldoende is, wat het economische voordeel nog aanzienlijk vergroot. Katrin Summ is als marketingmanager van DAW Nederland verantwoordelijk voor het merk Caparol. Zij benadrukt dat Caparol het de schilder graag makkelijk maakt: “Ook schilders willen hun vak duurzamer maken. Caparol zorgt er nu voor dat hij op dat moment niet voor de lastige keuze komt te staan tussen een normaal en een ‘duurzaam’ product. De schilder kan gewoon kiezen voor een hoogwaardige standaardmuurverf en tóch een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de branche en de samenleving.”

Makkelijk bijwerken
Schrobvast klasse en dekking klasse zijn voor zowel opdrachtgever als vakman van groot belang. CapaTex Mat S1+ scoort óók goed op een eigenschap die vaak onderbelicht blijft; naderhand bijwerken is met deze verf vrijwel onzichtbaar mogelijk. Met name in ruimtes met strijklicht, die gevoelig zijn voor bijgewerkte oppervlakken, biedt het product daardoor grote voordelen. In donkere kleuren is de nieuwe verf bovendien krasbestendig. De verf is ook bestand tegen (kleurloze) desinfecterende middelen die met water worden verdund.

Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...