Duurzaam en in stilte renoveren met een battery pack

Duurzaam en in stilte renoveren met een battery pack

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties staan voor steeds grotere renovatie- en transformatieprojecten. Het zijn vaak projecten die plaatsvinden in binnenstedelijk gebied. Omwonenden ervaren vaak overlast van projectlocaties waar een conventionele diesel-aggregaat dag én nacht staat te ronken.

Bewoners kunnen het overdag nog net tolleren maar ’s nacht kan lawaai behoorlijk storend zijn. Het gebeurt nog met regelmaat dat aggregaten in de ochtend, avond en in de nacht staan te draaien omdat er op de projectlocatie 24/7 stroom nodig is. Speciaal voor deze situaties heeft RECO dé perfecte oplossing: battery packs huren.

Battery pack als duurzaam alternatief voor dieselaggregaat
Tijdens renovatieprojecten zijn veel renovatiebedrijven afhankelijk van een tijdelijke stroomvoorziening. Er is namelijk vaak geen netstroom beschikbaar of het materieel verhuist tussen projectlocaties. Met de hybride aggregaat bestaande uit een battery pack en een aggregaat, bent u niet afhankelijk van het net en de stroomvoorziening kan gemakkelijk verplaatst worden tussen projectlocaties. Als duurzame oplossing kan de battery pack worden ingezet met een aggregaat. Maar het kan nóg duurzamer. Combineer de battery pack met zonnepanelen om volledig emissievrij te werken.

Duurzaam renoveren met battery pack
Door het inzetten van een battery pack zijn bouwprocessen gemakkelijk te verduurzamen. Met de battery pack bespaart u al snel tot 80% brandstof. In combinatie met zonnepanelen tot wel 99%. De tijdelijke stroomvoorziening wordt vaak ingezet om gereedschap, verlichting en de bouwkeet te voorzien van stroom. Door zonnepanelen op het dak van tijdelijke huisvesting te plaatsen en te combineren met een battery pack kan er volledig emissievrij worden gewerkt. De inzet van een battery pack zorgt voor besparing op brandstof, reductie op CO2 en stilte op de projectlocatie.

Geen geluidsoverlast met battery pack
In een binnenstedelijk gebied is het belangrijk dat de tijdelijke stroomvoorziening geen geluidsoverlast veroorzaakt. Daarom zijn de battery packs zo ingesteld dat de batterij aan het eind van de werkdag helemaal is opgeladen. De battery pack levert de benodigde stroom gedurende de dag en zodra de accu een capaciteit van 20% heeft bereikt slaat de generator aan om de batterij bij te laden. Ik de accu vol, dan schakelt de generator zichzelf weer uit. Zo wordt er voor gezorgd dat de generator nooit in de avond of nacht aanslaat en de buurtbewoners geen overlast ervaren. Het is de ideale oplossing op plekken waar er een continue stroomvraag is, voor bijvoorbeeld de verlichting, bouwkeet of beveiliging op een projectlocatie.

Heeft u binnenkort een renovatieproject waarbij u ’s nachts stroom nodig heeft? Onderzoek dan hoeveel voordeel u uit een battery pack kunt halen. Voor advies kunt u contact opnemen met de specialisten van RECO materieelverhuur. 071-341 91 20

  Een greep uit ons leveranciersregister

Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...