Huurprijzen Amsterdamse vrije sector naar recordhoogte

Huurprijzen Amsterdamse vrije sector naar recordhoogte

Gepubliceerd op:

De huren van `vrije sector'-woningen in Amsterdam zijn ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het jaar ervoor met 5,6% gestegen. De gemiddelde huurprijs per m2 per maand bedraagt een recordbedrag van 19,31 euro. Het oude record stond op 18,97 euro en stamt uit het derde kwartaal van 2008 rond het uitbreken van de financiële crisis. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Pararius.nl.

Alleen in Amsterdam steeg de huurprijs ten opzichte van zowel het voorgaande kwartaal als het kwartaal in het jaar ervoor. In de vier overige grote steden bleven de huurprijzen nagenoeg gelijk. In Amsterdam liggen de huurprijzen gemiddeld 25% hoger dan in de vier andere grote steden van Nederland en maken de huurprijzen sinds 2011 een gestage opmars omhoog.

Uit de cijfers van Pararius.nl blijkt ook dat de gemiddelde huurprijs in Nederland ten opzichte van vorig jaar in het tweede kwartaal nagenoeg gelijk bleef met een minieme daling van 0,1% naar 12,42 euro per m2 per maand. Sinds het vierde kwartaal van 2009 zijn de huurprijzen in Nederland zeer stabiel. Vraag en aanbod houden elkaars volumes in stand en zorgen voor een stabiele prijs. Momenteel worden er minder woningen te huur gezet maar er is ook minder vraag omdat de koopmarkt weer aantrekt. De gemiddelde huurprijs van een woning in de vrije sector dat op het huurwoningenplatform van Pararius werd aangeboden bedroeg in het vierde kwartaal 1.263 euro per maand.

Een greep uit ons leveranciersregister

REALMAP
Optimale strategie voor vastgoedorganisaties ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Techem Energy Services
Techem is een wereldwijde leidende energiedienstverlener binnen de vastgoedwereld...